Nyheter

KARANTENE: Mange i Forsvaret reiser i jobbsammenheng. De som er vaksinerte vil nå få tilpasset innreisekarantene.

Vaksinert forsvarspersonell får tilpasset innreisekarantene

Fra 28. mai fikk norsk og alliert forsvarspersonell tilpasset innreisekarantene i Norge om de er vaksinerte eller hatt Covid-19 de siste seks måneder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Beskyttet og fullvaksinert forsvarspersonell får tilpasset innreisekarantene i arbeidstiden, skriver Regjeringen i en pressemelding. De må sitte i en tilpasset karantene til de mottar et negativt svar på en hurtigtest. Følgende føringer er lagt for innreisekarantenen i vedtaket:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Innreisekarantenen for beskyttede og fullvaksinerte kan gjennomføres i garnison, militærleir, teltleir eller lignende. Karantenen skal videre gjennomføres i avdeling eller i mindre grupper. Avdelingen eller gruppene skal være fysisk adskilt fra øvrige grupper og fra sivilbefolkningen. Forsvarets sanitet skal godkjenne karanteneordningen.»

Negativt testsvar – tatt tidligst tre dager etter innreise – gjør at personellet er unntatt videre karantene, både i arbeidstiden og på fritiden, ifølge pressemeldingen.

Les mer: Forskere gjennomførte likestillings-eksperiment på rekrutter

«Bakgrunnen for endringen er å sikre at forsvaret kan løse sine operative oppgaver. Alliert øving og trening i Norge og norske nærområder er en vesentlig del av norsk sikkerhetspolitikk».

Vedtaket vil ifølge Regjeringen bidra til at militær øving og trening kan gjennomføres hensiktsmessig og på en «smitteverfaglig forsvarlig» måte.

– Alliert tilstedeværelse i Norge i form av trening og øving er viktig for norsk sikkerhet, og vi har gjennom hele pandemien lagt til rette for slik aktivitet innenfor rammene av godt smittevern. Tilpasset innreisekarantene for beskyttet eller fullvaksinert forsvarspersonell vil gjøre mottak enklere samtidig som smittevernet ivaretas på en god måte. Det er også en viktig beslutning både for Forsvaret og våre allierte i deres planlegging for kommende trening og øving i Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

Fått med deg dette debattinnlegget fra Forsvarssjefen? – Det er gjennom kontinuerlige forbedringer vi har et relevant forsvar for vår tid

Powered by Labrador CMS