Nyheter:

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen møtte tirsdag Egil «Drillo» Olsen på boksignering i Oslo.

«Angrep er det beste forsvar»

Drillos hilsen til forsvarssjefen var dog med forbehold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Drillos hilsen til Eirik Kristoffersen.

Da Norges nye forsvarssjef Eirik Kristoffersen møtte tidligere suksesstrener for fotballandslaget for menn, Egil «Drillo» Olsen, utvekslet de bokaktuelle herrene både bøker og signaturer.

– «Drillo» lanserte boka si mens jeg signerte bøker til veteranbutikken. Vi snakket stort sett om fotball, men han satte meg fast på spørsmål om hva som var det høyeste fjellet i Narvik kommune. Han kan sin geografi, forteller forsvarssjefen i en melding til Forsvarets forum.

Til de av våre lesere som lurer: høyeste fjell i Narvik er Storsteinsfjellet, ifølge visitnorway.no.

Vi portretterte Eirik Kristoffersen da han var HV-sjef. Les det her.

«Mine kamper - Biografien om Drillo» er ført i pennen av Alfred Fidjestøl. Ifølge en anmeldelse i VG er boken «..trolig den mest utførlige biografien om Egil «Drillo» Olsen du noen gang kommer til å lese.»

Byttet bøker

Boken fikk Kristoffersen signert med «Angrep er det beste forsvar», og med forbeholdet «...mener noen!» av Drillo.

Begge har de jobbet med angrep - dog i to helt forskjellige type jobber: Kristoffersen som spesialsoldat og Drillo som fotballtrener for et populært landslag . Drillo var arkitekten da landslaget i 1998 blant annet slo Brasil og etter det gikk videre til 8. delsfinalen under VM i Frankrike.

Også Drillo fikk signert bok og hilsen, uten at det fremgår av forsvarssjefens Facebook-side hva som sto i hilsenen i Kristoffersens bok «Jegerånden». Boken har solgt ut opplaget på 7000 og forlaget trykker nå 3000 nye. Boka ligger også på andre plass i salgsstatistikken.

Eirik Kristoffersen lanserte egen bok med samtale med Fritjof Jakobsen: Roste Libanon-innsatsen.

Utbryterkongen

Drillo ble på 90-tallet intervjuet av Forsvarets forum, om sitt forhold til Forsvaret. Da fortalte han at han var opportunist og gjorde mye rart.

Blant annet sa Drillo at han under førstegangstjenesten brøt seg ut av «kakebua» som han bli ilagt flere ganger.

Biografien om Egil «Drillo» Olsens.

«Da jeg avtjente verneplikten i 1962, var jeg nok inne i den mest opprørske perioden i mitt liv. Til stor forargelse for befal og offiserer brøt jeg meg ut flere ganger av den berømte «kakebua», sa Drillo til Forsvarets forum.

Han var da 19 år og gjorde rekruttskolen på Hvalsmoen og resten av sin 16 måneder lange tjeneste på Eggemoen.

«På den tiden var jeg engasjert i Norges Kommunistiske Ungdom og var en sterk Nato-motstander. Autoritære typer som befal og offiserer passet meg nok ikke helt da», sa Drillo blant annet.

Tiden han satt i kakebua brukte han blant annet til å ta forberedende i latin.

Drillo la til at han for det meste husket det positive fra tjenesten og at han har et annet forhold til spørsmålet om Nato som voksen. Intervjuet kan leses i sin helhet på Nasjonalbibliotektes nettsider.

Eirik Kristoffersen var tydelig glad over å ha fått signert bok av Drillo. I sitt innlegg på Facebook fortalte ham om ny tid brukt på å signere egen bok - og om møtet med Drillo.

Kontreadmiral Nils Andreas Stensønes la fotballskoene på hylla og gjorde i stedet videre karriere i Forsvaret. Les om han her.

Powered by Labrador CMS