Nyheter

I WASHINGTON: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen møtte USAs forsvarsminister Lloyd Austin tirsdag.

Enoksen om Polen: – Ikke en akseptabel måte å håndtere det på

WASHINGTON DC (Forsvarets forum): Forsvarsministeren er kritisk til Polens håndtering av flyktningene som forsøker å komme seg over grensen fra Hviterussland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den bruken av virkemidler er ikke en akseptabel måte å håndtere situasjonen på, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) om hvordan Nato-landet Polen har forsøkt å stoppe migranter som forsøker å komme over grensen fra Hviterussland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De siste ukene har store mengder migranter fra Irak og Syria forsøkt å krysse grensen mellom Hviterussland og Polen. Hviterussland anklages for å bruke migrantene som våpen mot Vest-Europa, som en reaksjon på sanksjoner som er innført mot landet.

Polen har svart med å sette inn soldater langs grensen, sette opp piggtråd og å bruke vannkanoner mot migrantene som forsøker å krysse grensen.

Les også: To russiske soldater døde under øvelse i Hviterussland

Situasjonen langs den polske grensen var et av temaene da Enoksen møtte USAs forsvarsminister Lloyd Austin i Washington tirsdag.

PENTAGON: Odd Roger Enoksen sammen med USAs forsvarsminister Lloyd Austin i Pentagon.

– Budskapet som vi har gitt, og som også er gitt fra amerikansk side, er at de allierte må stå sammen og bruke de virkemidlene som finnes. Det vil si stå sammen, utøve press, dialog, samtaler, som også amerikanerne er opptatt av å få til med Russland rundt den situasjonen, sier Enoksen til Forsvarets forum.

Enoksen beskriver Polens situasjon som krevende. Samtidig er han klar på at landets håndtering av krisen er kritikkverdig.

– Det er vel ingen som mener at det er en akseptabel måte å gjøre det på, sier han.

Foreløpig er det få tegn på at en løsning er i sikte. Den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak sa onsdag at han tror krisen vil vare lenge.

– Vi må forberede oss på måneder. Jeg håper det ikke tar år, sa Blaszczak til polske Radio Jedynka, meldte NTB.

Powered by Labrador CMS