Nyheter

UKRAINA-STØTTE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er i Brussel for å delta på et Nato-møte denne uken.
UKRAINA-STØTTE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er i Brussel for å delta på et Nato-møte denne uken.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram: aktuelt for Norge å lære opp ukrainske soldater i våpenbruk

Gram vil «ikke utelukke» at opplæringen av ukrainske soldater kan skje i Norge. Tidligere har forsvarsministeren avvist at det er aktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nato ønsker å endre innretningen i det ukrainske forsvaret fra sovjetutstyr til moderne vestlige våpen av Nato-standard.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Med det følger økt trenings- og opplæringsbehov. Vi har allerede bidratt med det. Donasjonen av artillerivognen skjedde i kombinasjon med opplæring av ukrainske soldater i Tyskland, hvor også norske soldater bidro. Det kan være aktuelt fremover også, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NTB.

Han er torsdag i Brussel for å delta på forsvarsministermøtet i Nato.

Les også: Om Ukrainas behov for norske våpen: – Det handler ikke om å overleve lengre, men å vinne raskere

Grams uttalelser kommer etter at Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg varslet at Nato er klare til å gi både tunge våpen og langtrekkende systemer til Ukraina. En avgjørelse kommer trolig på Natos toppmøte i Madrid i slutten av juni.

– Jeg venter at Nato-allierte på toppmøtet vil bli enige om en omfattende pakke som skal hjelpe Ukraina på lang sikt i overgangen fra sovjetutstyr til Nato-utstyr, sa Stoltenberg på en pressekonferanse onsdag.

Les også: Krigen i Ukraina er et paradigmeskifte for vestlig etterretning

Powered by Labrador CMS