Nyheter

STATSMINISTER: Jonas Gahr Støre (Ap).

Støre vil finne en ny forsvarsminister så raskt som mulig

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han så raskt som mulig vil finne en ny forsvarsminister etter at Odd Roger Enoksen (Sp) gikk av.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det varslet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Enoksen skrev i en epost til NTB lørdag formiddag at han vil gå av som statsråd og at han beklager til de han har såret. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opplyste kort tid etter at han godtar avskjedssøknaden.

– Jeg ble gjort kjent med saken som gjør at Enoksen trekker seg, i går kveld. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet, men jeg mener det som framkommer i saken, er av en karakter som ikke er forenlig med den tilliten man er avhengig av som statsråd, noe jeg har formidlet direkte til Enoksen. Derfor er det riktig at han beklager og går av, sier Støre.

Les også: Enoksen går av som forsvarsminister

Hadde ikke blitt statsråd

Støre sier at Enoksen holdt tilbake informasjon han burde ha delt før han ble forsvarsminister.

Støre bekreftet på en pressekonferanse lørdag at Enoksen ikke ville ha blitt tilbudt jobben som forsvarsminister hvis forholdet hans til en svært ung kvinne på 2000-tallet ble kjent i fjor høst.

— Det er inngående samtaler med aktuelle statsråder før de blir utnevnt. Det blir stilt spørsmål om forhold som kan påvirke om du er egnet som statsråd. Til bunn for de samtalene må det være en forutsetning at folk forteller sannheten og deler forhold som det er viktig for oss å vite, sier Støre.

Les også: Støre har tillit til Enoksen etter varsler

— Det har ikke skjedd i dette tilfellet. Jeg mener dette er et forhold som burde ha blitt delt. Jeg mener det ville ha ført til en annen konklusjon i oktober, sier statsministeren.

Rutiner

Støre sier regjeringen må se på rutinene i granskingen av mulige statsråder etter at forsvarsministeren lørdag måtte gå.

— Det grunnleggende ansvaret har personen selv. Vi må gå gjennom de rutinene, men vi stiller grundige spørsmål. Min erfaring er at de spørsmålene som er stilt, er veldig grundige, men vi må gå gjennom de rutinene, sier Støre.

Powered by Labrador CMS