Nyheter

ØNSKET: Nestleder Ola Borten Moe (SP) er ønsket som forsvarsminister av forsvarstopp. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere forsvarssjef vil ha Borten Moe som forsvarsminister

Det forteller Harald Sunde selv til Vårt Land.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde, som selv er medlem av Senterpartiet, peker på partiets nestleder Ola Borten Moe som ny forsvarsminister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ola Borten Moe er absolutt en god kandidat til å bli forsvarsminister. Han er klok, uredd og modig. Han oppfatter sakens kjerne umiddelbart, sier Sunde til Vårt Land.

Ola Borten Moe er en het kandidat til ministerposten, men ikke den eneste. Les hvem andre som er aktuelle her!

Han var forsvarssjef mellom 2009 og 2013. I dag er han medlem av Senterpartiet, og han har de siste årene fungert som en uformell rådgiver for partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– På det meste snakker vi sammen flere ganger i uka. Jeg stiller opp fordi forsvar er viktig for meg, og jeg mener Sp har den beste politikken på feltet, sier Sunde.

Han peker blant annet på planene om en totalberedskapskommisjon som viktig. Dette er noe både Ap og Sp har tatt til orde for å opprette. Sp fremmet forslag på Stortinget om dette i 2017 og 2019, men fikk ikke flertallet med seg.

– Jeg mener tiden er overmoden for at vi har en slik grundig kommisjon som ser på sårbarhet og beredskap. Verden vi lever i, endrer seg raskt, sier Sunde.

67-åringen har selv blitt omtalt som en joker til ministerposten, men til Vårt Land sier han at dette er helt uaktuelt.

Les også: Disse forsvarspolitikerne er ute av Stortinget etter valget i september.

Powered by Labrador CMS