Nyheter

LEDER FORSVARSKOMITE: Senator Elizabeth Warren leder en av senatets komiteer knyttet til militæret, på personell. Dette bildet er fra 2020.

672 offentlige tjenestepersoner har gått til forsvarsindustrien i USA, ifølge analyse

Svingdøren mellom forsvarsindustrien og offentlig tjenestepersoner er gransket av senator Elizabeth Warrens kontor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

91 prosent av personene som gikk fra høyt betrodde offentlige stillinger til forsvarsindustrien, ble registrert som lobbyister for større aktører, skriver Breaking Defense om analysen. Analysen er basert på tall fra de 20 største forsvarsselskapene fram til 2021.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De 672 personene har hatt stillinger innenfor statsbyråkratiet, vært offiserer i det amerikanske forsvaret, vært medlemmer av Kongressen og arbeidet som tjenestepersoner innen lovgivende organer.

Warren offentliggjorde analysen onsdag, samme dag som hun ledet en diskusjon om pensjonerte militære tjenestepersoner som arbeider for andre stater og personer i den utøvende makt som eier aksjer i selskaper som påvirkes av deres beslutninger.

– Når tidligere toppbyråkrater tjener på sin stilling ved å drive lobbyvirksomhet, rådgi eller delta som styremedlemmer og ledere i de selskapene de pleide å regulere, undergraver det offentlige tjenestepersoners integritet og sår tvil om beslutningene til det offentlige er rettferdige, sier Warren i en pressemelding.

Det er verken ulovlig eller uvanlig i USA at tidligere toppoffiserer hankes inn av forsvarsindustrien. Det anføres heller ikke i rapporten at noen av de personene som den har identifisert, har brutt loven.

Powered by Labrador CMS