Nyheter:

POSITIV: – Det er positivt med styrket amerikansk militært nærvær i Norge mener stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Frp støtter regjeringens forsvarsavtale med USA

Fremskrittspartier stiller seg positive til forsvarsavtalen regjeringen har inngått med USA. Partiet kan sikre avtalen flertall i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen må få med seg stortingsflertallet på avtalen, som blant annet åpner for at USA kan sette opp infrastruktur ved norske militærbaser. USA får bruksrett mot at de tar regningen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er positivt med styrket amerikansk militært nærvær i Norge. Det er viktig både for avskrekking og trygghet i landet vårt. Utvidet maritim overvåking er nødvendig både med tanke på Russlands økende tilstedeværelse i nord og den stadig økende interessen fra Kina, sier stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i Frp.

– Det er helt naturlig at vi får en moderat overføring av myndighet. Vi forventer at investeringer i infrastruktur inkluderer norske bedrifter, sier han.

Powered by Labrador CMS