Nyheter

DESTRUKSJON: KNM Helge Ingstad fikk store skader etter kollisjonen med tankskipet TS Sola.

Forlik i sak om fregatten Helge Ingstad

Staten får 235 millioner kroner av selskapet som eier tankskipet TS Sola, som Helge Ingstad kolliderte med i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Etter at det ble gjennomført rettsmekling, er partene nå enige om å forlike saken. Forsvarsdepartementet er tilfreds med at saken nå er avsluttet med et godt resultat for staten».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Staten får 235 millioner kroner av rederiet Twitt Navigation Limited, melder NTB, som har fått innsyn i forliksavtalen. Beløpet skal betales innen 30 dager, mot at departementet trekker sitt søksmål.

Forsvarsdepartementet skriver i sin pressemelding at de tok ut søksmål mot rederiet Twitt Navigation Limited i etterkant av kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS, som rederiet eier.

Forsvarsdepartementet opplyser Forsvarets forum at de ikke ønsker å kommentere forliket utover innholdet i pressemeldingen.

Twitt Navigation Limited er ikke det eneste selskapet staten saksøkte etter forliset av Helge Ingstad. Også klassifikasjonsselskapet DNV GL ble det tatt ut søksmål mot, for en svimlende sum på 15 milliarder kroner.

Søksmålet ble derimot trukket tilbake etter funn i Havarikommisjonens rapport om forliset.

Les saken her: Forsvarsdepartementet trekker «Helge Ingstad»-søksmål

Powered by Labrador CMS