Nyheter

SKISSE: Slik er en av skissene til bygget, som Forsvarets forum har sett. Det presiseres at det kan bli endringer.

Avtale om 92 nye hybler på Rena

Det nye bygget skal oppføres på Høyskoletomta i Rena sentrum og skal være klart til bruk våren 2023.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsbygg skal leie hybelene i 20 år av Arenarena AS, som er deleid av Åmot kommune. Leien er rett i underkant av ni millioner kroner i året.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hyblene blir et viktig bidrag for å bedre forlegningskapasiteten tilknyttet Rena leir og Forsvarets behov. I noen tilfeller bygger vi i egen regi, i andre tilfeller inngår vi leiekontrakter der dette er et godt alternativ. Dette er en god løsning vi er fornøyd med, sier seksjonssjef Stig Nilsen i Forsvarsbygg i en pressemelding.

Det er Forsvaret som styrer hvem som skal bo i det nye bygget.

Bygget skal stå i sentrum på tomten til det gamle skolebygget. Noen deler av bygningsmassen til det gamle skolebygget er verneverdig og skal bli stående.

Byggestart er til høsten og det nye hybelbygget skal være ferdigstilt og klart til bruk våren 2023.

– Kommunen ønsker at flere av Forsvarets ansatte får mulighet til å bo i kommunesenteret og avtalen gjør det også mulig for kommunen å videreutvikle et moderne sentrum og sanere gammel falleferdig bebyggelse, sier ordfører Ole Erik Hørstad i pressemeldingen.

Han forteller at Høgskolen skal ha mulighet til å leie undervisningsarealer og studentsosiale arenaer i det planlagte bygget.

Prosjektet er en videreutvikling av det sivilmilitære samarbeidet mellom kommunen og Forsvaret.

Powered by Labrador CMS