Nyheter

FREDET: En av kasernene på Skjold leir, lik kasernen på bildet, vil bli renovert, selv om både forlegningenes eksteriør og interiør er fredet.

Kaserne på Skjold fra 50-tallet oppgraderes til dagens standard

Kasernen Heistad, fra 1950-tallet, vil bli renovert og innflyttingsklar innen utgangen av 2024.

Med en kontraktssum på nesten 84 millioner kroner skal altafirma Elvebakken Bygg AS fornye Heistad, den tredje av seks kaserner på Skjold.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding.

– Soldatenes boforhold er viktig for at de skal kunne yte sitt beste under sin tjeneste i Forsvaret. Forsvarsbygg har fått i oppdrag av departementet om å fornye kaserne Heistad, sier prosjektsjef Jens-Hugo Leiknes i Forsvarsbygg.

Kasernen som ble bygget på 1950-tallet skal nå renoveres både inn- og utvendig, i tillegg til at den skal delvis ombygges.

På grunn av kasernens vernestatus, som på lik linje ble gitt til kaserne Porsanger og Evje av Riksantikvaren, stilles det krav til gjennomføringen av renoveringen.

Kasernene Porsanger og Evje har tidligere blitt renovert samarbeid med Forsvarsbyggs kulturminneavdeling, og Riksantikvaren.

Skjold leir har siden 2003 vært fredet. Det gjelder både forlegningenes eksteriør og interiør.

Ved å installere nye tekniske anlegg i bygget slik at kaserne Heistad skal tilfredsstille gjeldende tekniske forskrifter, så langt det er aktuelt for et fredet bygg, vil bygget nå en 2020-standard, skriver Forsvarsbygg i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS