Nyheter:

Sydspissen permisjonshotell i Tromsø.

Forsvaret kvitter seg med Sydspissen permisjonshotell

Forsvarsstaben skriver at de ikke kan se behov for videre utnyttelse av bygningsmassen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«FST har vurdert aktualiteten av en videre utnyttelse av bygningsmassen på Sydspissen, og kan ikke se behovet for dette. FST beslutter følgelig at etablissementet tas ut av Forsvarets bruk.»

Det står i et brev fra Forsvarsstaben (FST) til Forsvarets personell- og vernepliktssenter, datert 9. november, som Forsvarets forum har fått innsyn i.

Sydspissen ligger helt sør i Tromsø og har i en årrekke fungert som permisjonshotell for vernepliktige ved garnisonene i Indre Troms.

Kritikk mot avvikling

I juni skrev Forsvarets forum at avtalen om drift av hotellet løp ut i august. Den ville da ikke bli fornyet og driften ble terminert.

Både tillitsvalgte og Hærens verneombud reagerte på beslutningen. I et åpent brev til FST-sjef Elisabeth Natvig skrev hovedverneombud Thomas Norman Hansen at det er hans plikt å si ifra at dette ikke er greit.

Landstillitsvalgt Sofia Karin Malekas skrev at soldatenes velferdstilbud nedprioriteres – nok en gang.

Nå har FST gitt i oppdrag til Forsvarets personell- og vernepliktsenter å si opp leieforholdet med Forsvarsbygg. Deretter skal bygningsmassen «utrangeres».

Kan selges i løpet av 2021

– Det betyr at Forsvaret sier det opp. At det skal ut av Forsvarets eie, altså at det skal selges, sier Trond Eliassen i Forsvarsbygg (FB) til Forsvarets forum.

I brevet står det at oppsigelsesperioden er tre måneder, med virkning fra første måned etter oppsigelsen er mottatt hos FB. I oppsigelsesperioden avklares befaring, nødvendige oppfølgings- og oppryddingsbehov.

Eliassen opplyser at Forsvarsbygg ikke har mottatt oppsigelsen.

– Men dersom dette følger ordinært løp, kan det selges i løpet av 2021, opplyser han.

Opp gjennom årene har interessen for tomten sør i Tromsø vært stor. Forsvarsbygg har fått henvendelser fra sivile som har lurt på status for eiendommen.

– Det viser at det har en attraktiv beliggenhet for sivilsamfunnet, sier Eliassen.

Powered by Labrador CMS