Nyheter:

HØY AKTIVITET: Daglig leder Halvdan Heggheim i Entreprenør Harald Nilsen AS i Alta ser frem til at Forsvaret lyser ut flere byggeprosjekter på anbud.
HØY AKTIVITET: Daglig leder Halvdan Heggheim i Entreprenør Harald Nilsen AS i Alta ser frem til at Forsvaret lyser ut flere byggeprosjekter på anbud.

Folk som Halvdan er grunnen til at forsvarsbudsjettet ble lagt fram i Alta

– Det er bra for oss lokale entreprenører at Forsvaret igjen vil bygge i nord, sier daglig leder Halvdan Heggheim i Alta-firmaet Entreprenør Harald Nilsen AS.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen fremla onsdag forsvarsbudsjettet for 2021 i Alta. Byen ble valgt nettopp fordi budsjettet gir muligheter for lokalt næringsliv til å kapre kontrakter som skal ut på anbud, blant annet i forbindelse med utbygging ved Porsangmoen.

De siste årene har Forsvarets avtrykk i Finnmark blitt stadig mer tydelig, med en oppbygging av Finnmark landforsvar (FLF). Dette består av Garnisonen i Sør-Varanger, Porsanger bataljon og HV-17. De to sistnevnte er forlagt ved Porsangmoen utenfor Lakselv.

Regjeringen forslår å investere om lag 220 millionar kroner i bygg for kavaleribataljonen på Porsangmoen og jegerkompaniet på Høybuktmoen i Troms og Finnmark, står det i en pressemelding.

Amerikansk interesse for Finnmark landforsvar: USAs hærsjef i Europa besøkte grensen og Porsangmoen i sommer

Forsvarsministeren la frem budsjettet for 2021 i Alta denne uka.
Forsvarsministeren la frem budsjettet for 2021 i Alta denne uka.

– Dette er midt i blinken for oss her i Alta, som er et kraftsenter for bygg og anlegg i Finnmark, sier daglig leder Halvdan Heggheim i Entreprenør Harald Nilsen AS. Med sine rundt 70 ansatte og en årlig omsetning på 285 millioner kroner, er entreprenørfirmaet det største lokaleide av sitt slag i Alta. Heggheim er glad for at Forsvaret har varslet økt aktivitet i nord.

Grunnleggeren, Harald Nilsen, påtok seg flere store utbyggingsoppdgrag for Forsvaret fra 1970-tallet og utover, blant annet ved garnisonen i Porsanger, hvor firmaet tidligere har bygget kaserner, messe og kontorbygg.

Plattform til radar

– Vi har også bygget plattformen til Globus 2-radaren, forteller Heggheim til Forsvarets forum. Det siste året har entrepenøren blant annet jobbet med teknisk infrastruktur i forbindelse med øvelse Cold Response på Skjold.

I forrige uke ble det kjent at de har landet en kontrakt på 28,1 millioner kroner for byggingen av et teknisk bygg ved nye Evenes flystasjon.

Halvdan Heggheim i Alta.
Halvdan Heggheim i Alta.

– Forsvaret har ikke bygget så mye i Finnmark de siste årene, så vi er veldig spente på hva som skal lyses ut på anbud i tiden fremover, sier Heggheim.

– Det er selvfølgelig bra for oss at det skal satses mer i nord, det betyr at aktiviteten vår øker betydelig. Det er positivt at det skal reinvesteres på Porsangmoen, fortsetter han.

Firmaet har spesialisert seg på å jobbe for store byggherrer, som Forsvarsbygg, Statsbygg, fylkeskommunen og kommuner. Heggheim forteller at han liker å jobbe for byggherrer som stiller høye krav.

– Det bidrar til både økt kompetanse og gjennomføringskraft for vår del, og vi lærer hele tiden, forteller han.

Godt fornøyd

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter opptrappingen i Finnmark, bygger videre på det gode grunnlaget vi nå har, og dermed fortsetter å styrke den terskelen som allerede er her. For å utvikle oss videre så er det å komme i gang med bygging av kaserner, boliger, lagre og garasjer essensielt, skriver sjef for Finnmark landforsvar, oberst Tomas Beck, til Forsvarets forum, og fortsetter:

– Nye bygg til Jegerkompaniet på GSV og utbygging av GP i 2021 er både viktig, rett og bra. At Hæren får økte midler til materielldrift, samt at det skal bygges lagre av reservedeler er også utelukkende positivt».

Powered by Labrador CMS