Morgendrillen

TURGLADE: Liaisonoffiser Stig Laursen og stabssjef Marit Strengen er samboere og treningspartnere. Her er de rett før de kastet seg ut i ultraløpet Oslo-Bergen tidligere i sommer.

Ultra-Marit er et «trippel A-menneske», ifølge samboeren

Lukten av varmede sardiner på boks er spikret i hukommelsen til nestkommanderende i Forsvaret sanitet, Marit Strengen, etter en øvelse der deltakerne måtte betale maten selv.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Marit Strengen

Alder: 47

Yrke: Nestkommanderende/ stabssjef i Forsvarets sanitet

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– På hverdagene er det tidlig, før 06. Alarm på telefonen, men våkner ofte før alarmen. Jeg er et utprega A-menneske, samboer mener jeg er trippel A.

Hva er det første du gjør?

– Begynner hverdagen med en dusj, hvis ikke jeg trener først. I helga begynner dagen med kaffe på senga.

Når starter arbeidet?

– Rundt klokka sju.

Pensko eller feltstøvler?

– Marsjstøvler, virker til alt og er mest behagelig. Går også til pent, når det ikke er uniform selvsagt. Hadde nok brukt uniformsskjørt oftere hvis jeg kunne valgt mer komfortable sko til.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Løpe maraton+, jeg løper ultra, det vil si alt som er lenger enn maraton. Burde trent mer styrke men det blir ofte nedprioritert til fordel for utholdenhetstrening i en eller annen form.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Våtservietter for hygiene, og tørre grå sokker i soveposen hvis man er ute i felt. Treningsøkt hvis øvelsen er innendørs.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Øvelse i Latvia der de ansatte måtte betale for maten selv under øvelse. FR var dyrt så at de valgte heller å kjøpe annen type mat, veldig mange varma sardiner på boks, det lukta ikke spesielt godt utover i øvelsen.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Stig (samboeren). Vi trives veldig godt på tur, og når vi er på langtur blir det gjerne FR/tilsvarende. FR med Stig betyr derfor at vi er på tur og det er alltid noe å se fram til.

Smartklokke – yay or nay?

– YAY! Benytter ikke alle funksjoner, men noen. Spesielt GPS-funksjonen, bruker Strava til å finne nye løpeturer på ukjente steder i by og skog og laster turen ned på klokka som da viser vei på nye steder. Fint å følge litt med på puls under trening, og å få direkte feedback etter treningsøkt.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Rekruttere, utvikle og beholde medarbeidere og ta vare på personellet. Bemanning er en av våre store utfordringer de neste årene. Jeg håper HR-omstillingen ikke reduserer vår evne til å håndtere denne utfordringen, og jeg håper vi ikke får redusert evne til å understøtte bemanning og ivaretakelse.

– Jeg håper vi på sikt får en mer kompetent personelltjeneste med en sentralisert HR. Men, jeg er bekymret for om vi mister for mye kompetent personell i omstillingen, slik at vi ikke klarer å opprettholde prosessene vi er avhengig av for å bemanne. Jeg er også usikker på om vi får en like nær rådgiver slik at vi kan ivareta arbeidsgiveransvaret på en god måte, og jeg er usikker på om den operative funksjonen til personelltjenesten blir tilfredsstillende ute i avdelingene med ny modell.

Powered by Labrador CMS