Nyheter

CYBER: Oppstilling for ansatte og studenter ved Cyberingeniørskolen på Jørstadmoen, som er en del av Forsvarets høgskole.
CYBER: Oppstilling for ansatte og studenter ved Cyberingeniørskolen på Jørstadmoen, som er en del av Forsvarets høgskole.

Disse kan bli ny rektor for Forsvarets høgskole

Syv menn ønsker å ta over stillingen etter flaggkommandør Lars Arne Aulie som sjef for Forsvarets høgskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nåværende sjef Lars Arne Aulie tok over som midlertidig rektor og sjef ved Forsvarets høgskole i november i fjor, da daværende sjef generalmajor Henning-André Frantzen fikk ny jobb i Forsvarsdepartementet. Da hadde Aulie vært nestkommanderende og stabssjef ved høgskolen i tre år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Aulie fyller 60 år i mai og går dermed av med pensjon.

– Det har vært kjempegøy, spennende og utfordrende, sier Aulie.

Hele hans periode ved Forsvarets høgskole har vært preget av Forsvarets utdanningsreform og omstilling av organisasjonen.

– Det var en omstilling som var omstridt, det er ikke å stikke under stol. Jeg synes vi har kommet veldig langt de siste fire årene. Det er spennende å jobbe på Forsvarets høgskole og med så mange dyktige folk, sier Aulie.

En av søkerne til sjef FHS har også søkt stillingen som sjef for Forsvarets spesialstyrker. Les hvem her!

GÅR AV: Lars Arne Aulie skal pensjonere seg senere i vår.
GÅR AV: Lars Arne Aulie skal pensjonere seg senere i vår.

På listen over dem som ønsker å bli Aulies erstatter, finner vi blant annet sjef for Hærstaben og nestkommanderende i Heimevernet. To av søkerne, Morten Eggen og Svein Erik Bakke, søkte på stillingen også i 2019.

Dette er søkerlisten til stillingen som rektor ved Forsvarets høgskole:

  • Morten Eggen (54) - er i dag nestkommanderende og stabssjef i Heimevernet. Har tidligere vært sjef for landkapasiteter i Forsvarsmateriell.

  • Svein Erik Bakke (54) - har mange års erfaring fra Forsvaret, sist som nestkommanderende i økonomiavdelingen i Forsvarsstaben. Jobber nå i det sivile, som stabssjef for Riksrevisjonen.

  • Frode Arnfinn Kristoffersen (50) - jobber i dag som sjef avdeling for utdanning, plan og operasjoner i Etterretningstjenesten. Har tidligere vært sjef for Forsvarets spesialkommando.

  • Erlend Bekkestad (55) - har tidligere hatt stiling som sjef ved Krigsskolen. Jobber i dag i Forsvarsdepartementet.

  • Frode Ommundsen (54) - er i dag stabssjef i Hærstaben.

  • Dag Rist Aamoth (53) - kommer fra en stilling i Nato. Har tidligere jobbet som talsmann for forsvarssjefen.

  • Gjermund Eide (56) - er i dag militær rådgiver for Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS