Nyheter

REALISME: Det nye trener-systemet skal gi langt mer realisme i treningen gjennom moderne grafikk og scenarioer.

Videospill-grafikk skal hjelpe soldater å ødelegge stridsvogner

Snart kan militært personell som trener på å ødelegge fiendtlige mål fyre løs mot stridsvogner i et simulert miljø, drevet av Epic Games Unreal 4 Enige som brukes i videospillet Fortnite.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag denne uken viste en ekspert fra teknologiselskapet SAIC det oppgraderte trenersystemet til nyhetsnettstedet Army Times under et arrangement i regi av den amerikanske hæren. Der fikk en journalist ødelegge en simulert stridsvogn av typen T-72, som Russland har i bruk den dag i dag, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den eksisterende versjonen ble utviklet i 2001 og sliter i dag med å skape visuelt realistiske scenarioer og fiendtlige mål. Både USA og utenlandske kjøpere fikk i sin tid tildelt det gamle trenersystemet, og rundt 900 av dem er i bruk verden rundt.

Nå er det siste som gjenstår at produsenten oppgraderer programmet for trening på Javelin-missil, før de kan rulle ut det nye systemet.

Les også: Dette er svenskenes nye håndvåpen

Det oppgraderte og moderne systemet for realistisk trening er forventet å være ute blant soldater innen 2025, skriver Defense News videre.

Fagpersoner fra SAIC sier ifølge Defense News at trenersystemet ofte er satt opp i et klasserom, der soldater kan bli kjent med Javelin-systemet og hvordan det brukes. Amerikanske soldater går derimot noen ganger et steg videre og utfører trening med skarpe missiler, men Javelin-missilet er kostbart og trening med skarpe missiler er derfor ikke en mulighet for alle nasjonene som bruker våpenet.

Les også: Aldri før har så få fått refs

Det betyr at dersom de skulle komme til å møte en ekte fiende ansikt til ansikt, så er en simulator den eneste treningen de har med våpensystemet.

GRAFIKK: En skjermdump tatt av det kommende og oppgraderte Javelin trenersystemet, som bruker den Epic Games-utviklede Unreal Engine til å drive systemet og skape store realistiske utendørs miljøer.

Den nye versjonen vil gi en langt mer realistisk opplevelse, sier ekspertene fra SAIC. Ifølge Army Times, som har fått se den nye versjonen, skal den by på langt bedre grafikk, et bredt utvalg av terreng og realistiske mål.

SAIC håper at den nye versjonen med moderne grafikk som står i stil med dagens standarder skal få soldater fra den nye digital-fødte generasjon Z til å fokusere på treningen, og ikke på manglende grafikk og realisme i det nåværende systemet.

Rettelse: I den opprinnelig publiserte saken stod det at videospillet Fortnite skal hjelpe soldater med å ødelegge fiendtlige stridsvogner. Dette var feil. Det er grafikk-motoren fra Epic Games Unreal 4 Engine, som også brukes i Fortnite, som skal brukes i den oppgraderte versjonen av Javelin-systemets simulator. Saken er endret 31. mars 2023, klokken 09:18.

Powered by Labrador CMS