Nyheter:

Forsvaret undersøker utbetalinger av flyttepenger til Kristin Lund. Dette bildet er fra en tidligere reportasje.

Forsvaret undersøker utbetalinger av flyttepenger til pensjonert generalmajor

Generalmajor Kristin Lund har fått flyttepenger fra både Forsvaret og FN. Nå undersøker Forsvaret dette nærmere, melder Dagens Næringsliv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med fire flyttinger fikk den tidligere generalmajoren utbetalt 170.000 kroner fra Forsvaret, for frakt av militært utstyr og personlige eiendeler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyttingene var for toppjobber i FN mellom 2014 og 2019. Lund bekrefter til DN at hun også fikk flyttepenger fra FN på til sammen 43.000 dollar. Med historiske kurser utgjør det 340.000 kroner.

Disse utbetalingene var Forsvaret ikke kjent med, ifølge avisa.

Oberstløytnant Vegar Norstad Finberg i Forsvarsdepartementet forteller at man ikke skal få dobbelt betalt.

– Generelt er det slik at hvis en tredje part dekker utgifter for personellet, så skal ikke Forsvaret dekke utgifter knyttet til samme forhold. Dette er en problemstilling Forsvaret vil se nærmere på, spesielt i henhold til personell som har permisjon fra Forsvaret for å tjenestegjøre i FN-stillinger eller lignende, sier Finberg til DN.

Lund sier til avisa at hun har fulgt alminnelige regler for sekondering av personell. FN ville ikke uttale seg spesifikt om denne saken til DN.

Powered by Labrador CMS