Nyheter

HENTER KONGEN: Dette evakueringsflyet landet i Langkawi, Malaysia fredag morgen for å hente kongen, melder Aftenposten.

Forsvaret bekrefter at de henter kongen hjem

Forsvaret opplyser at de har satt i gang oppdraget med å hente hjem kong Harald, som er innlagt på sykehus i Malaysia.

Publisert Sist oppdatert

Kortversjonen

  • Forsvaret har iverksatt et oppdrag for å støtte regjeringen med lufttransport i forbindelse med Kong Haralds sykehusinnleggelse i Malaysia.
  • Oberstløytnant Stine Barclay Gaasland, talsperson for Forsvaret, understreker at detaljer om det pågående operative oppdraget ikke deles offentlig av sikkerhetshensyn.
  • SAS' medisinske evakueringsfly har landet på Langkawi for å bistå Kong Harald, som er innlagt med en infeksjon, og flyet fulgte en rute via Sharjah i Emiratene.
  • Kong Harald er på bedringens vei og vil tilbringe noen flere dager på sykehuset for behandling og hvile før han returnerer hjem, ifølge en oppdatering fra Slottet.

Oppsummeringen er generert av kunstig intelligens, men gjennomlest av en journalist.

– Forsvaret har iverksatt oppdraget med lufttransport til støtte for regjeringen. Oppdraget til Malaysia har fått stor oppmerksomhet, og vi er kjent med at mye informasjon allerede er tilgjengelig, skriver oberstløytnant Stine Barclay Gaasland, som er talsperson Forsvaret, i en pressemelding.

Hun presiserer ikke hvor i prosessen oppdraget er.

Hun skriver videre at Forsvaret ikke deler informasjon om pågående operative oppdrag.

– Dette av hensyn til sikkerheten til de involverte, og fordi det kan komme endringer. Det er særlig viktig for oss å vedlikeholde denne praksisen, av hensyn til sikkerheten og helsen til Hans Majestet Kongen.

– Oppdraget Forsvaret løser for regjeringen, har ingen umiddelbar konsekvens for Forsvarets oppdragsportefølje, legger hun til.

SAS' medisinske evakueringsfly har landet på Langkawi i Malaysia hvor kongen er innlagt på sykehus med en infeksjon. Flyet tok av fra Gardermoen torsdag ettermiddag og landet i Sharjah i Emiratene rundt klokken 22.30 torsdag kveld. To timer senere var det på vingene igjen med kurs mot Langkawi, ifølge overvåkingsnettsiden Flightradar24.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Evakueringsflyet landet cirka klokken 6.36 fredag morgen på Langkawi, ifølge Aftenposten.

Kong Harald er fremdeles på bedringens vei, opplyser Slottet i en ny oppdatering.

- Hans Majestet Kongen er fortsatt i bedring. Kongen vil være på sykehuset i noen dager til for behandling og ro, før hjemreise, skriver Slottet i en oppdatering fredag.

Powered by Labrador CMS