Nyheter

UTSATT: Siden 17. oktober har de amerikanske og USA-ledede styrkene blitt utsatt for 130 angrep i Irak og Syria, dette ifølge amerikanske militærkilder. Bildet viser medaljeutdeling for fjerde kontingent med hovedtyngde fra Telemark bataljon HRS på Akershus festning 19.08.2022.

Norske soldater gjort rede for etter rakettangrep mot flybase i Irak

Militærbasen Ain al-Asad, der både amerikanske og norske soldater er stasjonert, er utsatt for nye rakettangrep, opplyser amerikanske og irakiske kilder.

Publisert

– Det var i alt 13 rakettnedslag på basen, men sentrert rundt flystripa. Alt norsk personell og materiell er gjort rede for, og er ikke påvirket, sier pressetalsperson Reidar Flasnes ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Dagbladet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En amerikansk forsvarskilde og en irakisk politibetjent opplyste tidligere lørdag ettermiddag til nyhetsbyrået AFP at minst tolv raketter ble avfyrt mot flybasen som ligger i Anbar-provinsen i Irak.

Iraker alvorlig skadd

Foreløpige opplysninger tyder på at en irakisk soldat er alvorlig skadd, mens amerikanske soldater ble lettere skadd, opplyser amerikanske kilder til AFP og Reuters.

USAs sentralkommando bekrefter angrepet og uttaler at basen ble truffet av flere raketter. De bekrefter ikke omfanget av skader i uttalelsen, men de skriver at personell undersøkes for hodeskader.

De fleste av rakettene ble skutt ned av militærbasens luftvernsystem, ifølge sentralkommandoen.

130 angrep

Den USA-drevne flybasen Ain al-Asad er blitt gjenstand for flere angrep eller angrepsforsøk fra militante Iran-støttede grupper i Irak.

Siden 17. oktober har amerikanske og USA-ledede styrker blitt angrepet til sammen 130 ganger i Irak og Syria, ifølge amerikanske militærkilder.

Ingen personer skal ha blitt drept i angrepene, som USA har gjengjeldt med luftangrep.

Norge har et vakt- og sikringsoppdrag bestående av rundt 30 soldater ved Ain al-Assad-basen.

Powered by Labrador CMS