Nyheter

SKOLEPLASS: 267 kandidater har fått skoleplass ved Forsvarets utdanninger etter opptak hos Forsvarets opptak og seleksjon (FOS).

267 elever tatt opp til utdanning i Forsvaret

I to uker har 700 kandidater kjempet om 280 skoleplasser i Forsvaret. 267 av kandidatene endte opp med å få plass ved Forsvarets utdanninger etter endt opptak.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kampen har vært hard, og nå har vi fylt opp alle linjene på høyskoleutdanningene med svært gode kadetter, sier oberstløytnant Stein Garang, som er sjef for Forsvarets opptak og seleksjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Opptaket startet 25. juni og var for bachelorutdanning ved Forsvarets høgskole, der alle plassene ble fylt, og flere andre avdelinger som velger ut kandidater til utdanning.

Les også: Ni av ti besto Forsvarets fysiske krav- Forsvaret er ikke fornøyd

Første del av opptaket besto blant annet av fysiske tester og helsesjekker. Andre del foregikk i felt der kandidatenes lederpotensial ble vurdert under krevende forhold. 355 kandidater sto igjen etter del 2 av seleksjonen.

Ettårig cyberteknikerutdanning på Jørstadmoen klarte derimot ikke å fylle de 40 skoleplassene de kunne tilby. Da opptaket var ferdig, var det 27 kandidater som ble tilbudt skoleplass.

– At vi ikke fyller alle disse plassene i år, skal vi se nærmere på til høsten. Målet er å klare å fylle disse skoleplassene for en utdanning som er viktig for et forsvar, sier Garang.

Powered by Labrador CMS