Nyheter

DØMT: Gulating lagmannsrett fant en 23 år gammel mann skyldig for å ha voldtatt en medsoldat. Mannen er dømt til to år og ni måneders fengsel.
DØMT: Gulating lagmannsrett fant en 23 år gammel mann skyldig for å ha voldtatt en medsoldat. Mannen er dømt til to år og ni måneders fengsel.

Mann dømt for voldtekt av medsoldat på hotell i Stavanger

En 23 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til to år og ni måneders fengsel for voldtekt av en kvinne han var i førstegangstjeneste med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge dommen voldtok mannen kvinnen mens hun sov, skriver Stavanger Aftenblad. De to avtjente førstegangstjeneste i Madlaleiren. De var på permisjon og hadde leid et hotellrom sammen med noen medsoldater da voldtekten skjedde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Retten var enstemmig i at de mener det ikke er tvil om at tiltalte forgrep seg på kvinnen. 23-åringen avga en uforbeholden tilståelse i det første avhøret etter at han ble pågrepet, men gikk senere bort fra denne forklaringen og nektet straffskyld.

Også i Sør-Rogaland tingrett ble mannen funnet skyldig, noe han anket. Retten så imidlertid bort fra tiltaltes forklaring og viste blant annet til meldinger 23-åringen sendte til fornærmede dagen etter, der han blant annet skrev «jeg vet at det jeg gjorde var helt feil. Jeg gikk langt over en strek som aldri skal krysses og jeg angrer».

I tillegg til to år og ni måneders fengsel, dømmes 23-åringen til å betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Powered by Labrador CMS