Nyheter

DIMMITERER: Herman Flesvig er aktuell med ny sesong av «Førstegangstjenesten». Torsdag 11. november var det førpremiere med rød løper.

Herman Flesvig har fullført førstegangstjenesten

NRK-profilen om ny sesong, «dimisjon» fra «Førstegangstjenesten» – og hvor er Preben Lohrengren om ti år?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Herman Flesvig er tilbake igjen med sesong to av NRK-serien «Førstegangstjenesten».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Torsdag fikk Soldatnytt en smakebit av den nye sesongen under førpremieren på Colosseum kino. Når spurt av Soldatnytt om hvilken av de mange kreative karakterene Flesvig bruker lengst tid på å sette seg inn i, sier han at rent fysisk og tidsmessig er det karakteren Tanja.

– Det tar fire timer å sette på nesa, men alle karakterene kommer ganske lett når man får på seg kostymene. De ligger litt sånn latent i meg alle sammen.

– Med tanke på at dette er den aller siste sesongen av «Førstegangstjenesten»: Er denne premieren en slags avskjed?

– Det runder nok av litt, ja.

– Et kapittel i livet?

– Et veldig fint og stort kapittel i livet.

– Hvor er Preben Lohrengren om ti år?

Førstegangstjenesten sesong 2 har premiere 12. november.

– Hvor Lohrengren er om ti år? Det er et godt spørsmål. Jeg tipper at kanskje han driver med investment eller finans. Eller så tar han BI på nytt. Ja, mest sannsynlig tar han BI på nytt.

Fredag 12. november klokken 18 slippes de fire første episodene av andre sesong av førstegangstjenesten på NRK. Dette blir også den siste sesongen vi får av Flesvigs gøyale karakterer og hysteriske scener. Sesongen slippes i to runder der de fire siste episodene kommer fredagen uken etter.

En god makker både foran og bak kameraet

Jonas Kinge Bergland spiller løytnant Støland, en litt sur og streng karakter som har ansvar for soldatene og karakterene til Flesvig. Han er både lege og komiker, men har ingen militær bakgrunn selv, men han syntes det var litt gøy å få folk til å gjøre ting og adlyde ordre.

– Hvordan var det å ta på seg en litt seriøs militær rolle?

– Det var egentlig ganske enkelt. Bare å se for meg hvordan onkelen min ville sagt ting.

– Han var løytnant?

– Nei, han er bare litt streng, ser ut som han kjeder seg, ser litt drittlei ut.

På grunn av de morsomme scenene kan man alltids forvente at det oppstår en del «bloopers» under innspillingen og at det til tider er vanskelig å holde seg seriøs, men for å unngå det har Bergland en teknikk.

– Jeg prøver å se for meg hvor vondt Herman (Flesvig) har det for han er så overarbeida. Så hvis vi begynner å le så tar det bare enda lenger tid.

SAMARBEID: Regissør Erlend Westnes, Prosjektleder Åse Marie Hole og Herman Flesvig klar for førpremiere.

Krigsveteran foran kamera

Aksel Hennie har, i motsetning til det man skulle tro, ikke militær bakgrunn.

– Jeg er vel den som har vært militær flest ganger foran kamera uten å faktisk være militær, sier Hennie.

Han forteller at selv om han har hatt en del seriøse roller som i Max Manus og i tv-serien Nobel, liker han å spille alle mulige typer karakterer.

– Var du fan av «Førstegangstjenesten» før du fikk være med selv?

– Ja jeg er egentlig fan av alt Herman (Flesvig) gjør. Jeg syns han er superflink, grenseløst talentfull og vi har leita etter prosjekter å jobbe sammen på så når jeg fikk spørsmål om det så tror jeg Herman ikke trodde jeg kom til å si ja, men jeg leste rollen og syns det var gøy og sa ja.

Les også: Er norske soldater som Ola Halvorsen, Ahre-Ketil, Preben og Tanja Laila?

Hyggelig familieaktivitet

Når familien Hivju får spørsmål om hvilken av de fire karakterene til Herman Flesvig de ville dele køyeseng med, blir det stille.

– Da tar jeg heller gulvet, sier til slutt den ene datteren mens alle sier seg enige og ler.

– Hvordan er det å være her hele gjengen samlet?

– Det er jo en serie som hele familien har sett på og ledd mye av så det er artig å kunne dra sammen å se såpass mange episoder på rad. Det blir en litt større opplevelse, sier Gry Molvær Hivju.

Kristofer Hivju sier også at de gleder seg til å se serien på stor skjerm for første gang og at det er kult å kunne gjøre det sammen med fansen.

GLEDE: Kristofer Hivju med kone Gry Molvær Hivju og barna Noor og Sylja gleder seg til å se serien på storskjermen

Ikke helt som i virkeligheten

Josefine Frida, tidligere kjent for å ha spilt rollen som Noora i SKAM, tar på seg en ny rolle i den siste sesongen av førstegangstjenesten. Hun skal spille en vernepliktig soldat som er i begynnelsen av et trekantdrama med karakteren Lauritzen, Tanja Laila Gaup og hennes karakter.

Dette er det første møte med militære og førstegangstjenesten.

– Ja, jeg vil jo tro at det ikke er helt likt virkeligheten hvis jeg skulle gjette. At det kanskje er litt mer hardcore i virkeligheten, men det er veldig stas å ha på seg uniform.

– Hvilken karakter ville du delt køyeseng?

– Det måtte jo blitt Lauritzen, kanskje. Lauritzen-karakteren er veldig søt og snill. Tipper han sover ganske stille. Jeg tror han hadde vært en god romkamerat.

Powered by Labrador CMS