Nyheter

AVVISER ANKLAGER: Putin-talsmann, Dimitrij Peskov avviser at Russland har brukt ulovlige våpen. Her fotografert i forbindelse med sjakk-VM i 2016.
AVVISER ANKLAGER: Putin-talsmann, Dimitrij Peskov avviser at Russland har brukt ulovlige våpen. Her fotografert i forbindelse med sjakk-VM i 2016.

Russland avviser ulovlig bruk av våpen

Russland avviser at det er brukt fosforbomber i strid med folkeretten og hevder USA forsøker å avlede oppmerksomheten fra sitt eget våpenprogram i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Russland har aldri brutt internasjonale konvensjoner, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov i en kommentar til anklagen om at russiske styrker har brukt fosforbomber i befolkede områder i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Slike våpen er kun tillatt brukt i åpne landskap, blant annet for å røyklegge slagmarken, men det er ikke tillatt å bruke dem i områder med sivilbefolkning.

– Vi er nok en gang vitne til et forsøk på å avlede oppmerksomheten, sier Peskov, som gjentar anklagen om at USA er involvert i et kjemisk og biologisk våpenprogram i Ukraina.

Les også: Russisk general med følelsesutbrudd under møte med amerikanere.

Det russiske forsvarsdepartementet anklaget denne uka president Joe Bidens sønn Hunter Biden for å ha finansiert biologiske våpenlaboratorier i Ukraina gjennom sitt investeringsselskap Rosemont Seneca.

– Vi krever selvsagt en forklaring på dette, og det er ikke bare vi som gjør det, sier Peskov, som hevder at også Kina vil ha svar.

Biden sa tidligere i uka at Russland «helt åpenbart» vurderer å bruke kjemiske og biologiske våpen i Ukraina, og han truet med et kraftig svar fra Vesten dersom dette skjer.

Biden avviste samtidig anklagene om at USA har samarbeidet med Ukraina om å utvikle slike våpen.

– Det er ganske enkelt ikke sant, det garanterer jeg, sa han.

Les også: – For oss er ikke dette en øvelse, det er ren virkelighet, sier DSB-sjefen om Cold Response.

Powered by Labrador CMS