Nyheter

DREPT: To FN-soldater fra FNs fredsbevarende styrker er drept i Mali. Ifølge en kilde i FN-styrken var de to soldatene fra Egypt.

FN-soldater drept i Mali

To soldater i FNs fredsbevarende styrke i Mali er drept, og fem andre er alvorlig såret, ifølge styrkens talsmann.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatene satt i et pansret kjøretøy som kjørte på en mine på hovedveien mellom Tessalit og Gao nord i Mali, opplyser MINUSMA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge en kilde i FN-styrken var det to egyptiske soldater som ble drept.

– MINUSMA fordømmer dette angrepet på det sterkeste, heter det i en uttalelse fra styrken, som omtaler det som en mulig krigsforbrytelse.

177 soldater i MINUSMA-styrken er drept siden styrken ble opprettet i 2013, og den fredsbevarende operasjonen i Mali omtales derfor som FNs farligste.

Både Den islamske staten i Stor-Sahara (ISGS) og den al-Qaida-tilknyttede Støttegruppen for islam og muslimer (GSIM) er aktive Nord i Mali, der regjeringshæren grep makten i et kupp i mai 2021.

FN-styrken teller nå 13.289 soldater og 1.920 politifolk, og FNs sikkerhetsråd forlenget nylig mandatet med ett år.

Norge har deltatt med personell i MINUSMA-styrken siden starten, men de er i hovedsak stasjonert i en leir i hovedstaden Bamako.

Les også: Norsk vaktlag til Mali

Powered by Labrador CMS