Nyheter:

Et gresk og et kypriotisk flagg til venstre og flaggene til Nord-Kypros og Tyrkia til høyre mellom minaretene til Selimiye-moskeen, tidligere St. Sofia-katedralen, ved delingslinjen i Nikosia mellom staten Kypros og Nord-Kypros.

Forhandlinger i gang om Kypros

FNs generalsekretær António Guterres møtte tirsdag de to presidentene fra Kypros for å se det fins grunnlag for nye forhandlinger om en gjenforening av øya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gresk-kypriotiske Nikos Anastasiades og tyrkisk-kypriotiske Ersin Tatar møttes i Genève til et nytt forsøk etter at utallige tidligere forsøk på forhandlinger har mislyktes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: USAs sikkerhetsminister skal granske ekstremisme i egne rekker

Kypros har vært delt siden et gresk kuppforsøk og en tyrkisk intervensjon i 1974. Bare Tyrkia anerkjenner Nord-Kypros som egen stat. Hele Kypros ble EU-medlem i 2004, men EUs lover gjelder bare i den sørlige, greske delen inntil en eventuell gjenforening.

Den gresk-kypriotiske siden godtar forslag om en føderasjon mellom to stater med en sterk sentralregjering, mens tyrkerne foretrekker en løsning med to uavhengige stater.

Les også: Erdogan advarer Biden etter folkemord-erklæring

Powered by Labrador CMS