Nyheter

HÅP: Ukrainske tjenestemenn står i skyttergraver i posisjon nord for hovedstaden Kiev, Ukraina, tirsdag 29. mars. De første ansikt-til-ansikt samtalene på to uker mellom Russland og Ukraina startet tirsdag i Tyrkia, noe som vekker flimrende håp om at det kan bli fremgang mot å avslutte en krig som har gått ut i en blodig utmattelseskampanje.

Ukrainas FN-ambassadør: Demilitariseringen av Russland er godt i gang

I en tale i FNs sikkerhetsråd natt til onsdag norsk tid sa Ukrainas FN-ambassadør Sergij Kyslytsja at «demilitariseringen av Russland er godt i gang».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden starten av invasjonen i Ukraina har Russland mistet over 17.000 soldater, over 1.700 pansrede kjøretøy og nesten 600 stridsvogner, ifølge Kyslytsja.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russland vil «drastisk» redusere angrepene mot Kyiv og Tsjernihiv

Han sa også at Russland har mistet 300 artillerisystemer, 127 fly og 129 helikoptre, samt nesten 100 rakettutskytingssystemer, 54 luftforsvarssystemer og sju skip.

— Dette er et uhørt slag mot Moskva, der antallet sovjetiske tap i Afghanistan blekner til sammenligning, sa han i Sikkerhetsrådet.

Les også: Kreml kaller påstander om Abramovitsj-forgiftning «informasjonssabotasje»

Tidligere tirsdag kunngjorde Russland at landet skal trappe betydelig ned aktiviteten nær Ukrainas hovedstad Kyiv. Kunngjøringen kom samme dag som forhandlere fra Ukraina og Russland møttes i Istanbul. Det ble meldt om visse positive tegn. Forhandlingene ventes å fortsette onsdag.

Powered by Labrador CMS