Nyheter

I TJENESTE: En norsk soldat holder utkikk fra vakttårnet i Camp Bifrost i Bamako, Mali under en tidligere kontingent, som en del av FN-operasjonen MINUSMA.
I TJENESTE: En norsk soldat holder utkikk fra vakttårnet i Camp Bifrost i Bamako, Mali under en tidligere kontingent, som en del av FN-operasjonen MINUSMA.

FN takker norsk oppofrelse

I år er det 75 år siden FN begynte med fredsbevarende operasjoner, nå takker FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjoner, Norge for innsatsen.

Publisert Sist oppdatert

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjoner, Jean-Pierre Lacroix, takker Norge for støtten til FNs fredsbevarende arbeid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

FN takker også Norge for tjenesten og oppofringen av personell fra det norske militæret og politiet gjør som utstasjonerte rundt omkring i verden under FN-flagg, skriver FN i en pressemelding.

Les også: Hærsjefen: Hæren er for liten

I år er det 75 år siden FN begynte med fredsbevarende operasjoner. Over to millioner mennesker har deltatt i 71 fredsbevarende operasjoner, hvorav 12 er operative i dag.

Per i dag deltar 43 uniformerte personell fra Norge i seks fredsbevarende operasjoner. Omtrent halvparten av disse deltar i operasjonen i Sør-Sudan.

Norsk deltagelse siden 1947:

  • Over 100 000 norske kvinner og menn har deltatt.
  • Norge har bidratt i rundt 120 internasjonale operasjoner.
  • De fleste har vært militært personell, men også politi og annet sivil personell har deltatt.
  • Operasjoner i regi av Nato, FN, EU, OSSE og AU
Powered by Labrador CMS