Nyheter

I TJENESTE: En norsk soldat holder utkikk fra vakttårnet i Camp Bifrost i Bamako, Mali under en tidligere kontingent, som en del av FN-operasjonen MINUSMA.

FN takker norsk oppofrelse

I år er det 75 år siden FN begynte med fredsbevarende operasjoner, nå takker FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjoner, Norge for innsatsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjoner, Jean-Pierre Lacroix, takker Norge for støtten til FNs fredsbevarende arbeid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

FN takker også Norge for tjenesten og oppofringen av personell fra det norske militæret og politiet gjør som utstasjonerte rundt omkring i verden under FN-flagg, skriver FN i en pressemelding.

Les også: Hærsjefen: Hæren er for liten

I år er det 75 år siden FN begynte med fredsbevarende operasjoner. Over to millioner mennesker har deltatt i 71 fredsbevarende operasjoner, hvorav 12 er operative i dag.

Per i dag deltar 43 uniformerte personell fra Norge i seks fredsbevarende operasjoner. Omtrent halvparten av disse deltar i operasjonen i Sør-Sudan.

Norsk deltagelse siden 1947:

  • Over 100 000 norske kvinner og menn har deltatt.
  • Norge har bidratt i rundt 120 internasjonale operasjoner.
  • De fleste har vært militært personell, men også politi og annet sivil personell har deltatt.
  • Operasjoner i regi av Nato, FN, EU, OSSE og AU
Powered by Labrador CMS