Nyheter

TAKKES: Etter 34 år får HV-soldatene som deltok i redningsarbeidet etter Torghatten-ulykken endelig en offisiell takk for innsatsen.
TAKKES: Etter 34 år får HV-soldatene som deltok i redningsarbeidet etter Torghatten-ulykken endelig en offisiell takk for innsatsen.

Heimevernet sier unnskyld til soldater etter Torghatten-ulykken

Fredag er det 34-år siden Torghatten-ulykken og HV-soldatene som var først på stedet, skal endelig få en takk for en innsatsen. Og et unnskyld fra ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

All de 36 om bord døde da en Dash 7 fra Widerøe smalt inn i fjellveggen på kvelden 6. mai 1988. De første som kom til ulykkesstedet var heimevernssoldater fra HV14. På 34-årsdagen for ulykken skal de få den første offisielle takken for jobben de gjorde, melder NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Tusen takk for formidabel innsats. Unnskyld for at ikke takken har kommet før, og unnskyld for at HV-14 i alle fall ikke var seg sitt ansvar bevisst den gangen med å sette i verk tiltak i ettertid, er budskapet oberstløytnant Bengt Henriksen skal fremføre. Han er HV-sjef for Helgeland og Salten.

Les også: Gjerdrum-rapport: Forsvaret brukte fem og en halv time før de var på stedet

Rundt 70 HV-folk deltok i redningsarbeidet. De yngste var i 20-årene, mens noen av de eldste ikke lenger er blant oss.

– Det blir veldig godt å få den anerkjennelsen. Jeg har tenkt på at vi burde fått det, sier Geir Sivert Gregersen til NRK. Han var 28 år da han ble satt inn i arbeidet etter den verste flyulykken i Nord-Norge.

Les også: HV-soldatenes forteller om Gjerdrum-ulykken

– Det var et enormt syn å møte. Det er vanskelig å forklare. Dette er noe som mer eller mindre følger oss gjennom livet, sier han.

Med takken følger diplom og medalje for innsatsen for 34 år siden.

Powered by Labrador CMS