Nyheter

OMKOM: 50 personer omkom i flystyrten på Filippinene søndag, ifølge landets luftforsvar.

50 omkom i flyulykken på Filippinene

Totalt 50 personer mistet livet i flystyrten på Filippinene søndag, opplyser landets forsvarsdepartement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

47 av de 96 som var om bord, døde. Også tre sivile på bakken mistet livet. Ytterligere 49 soldater og fire sivile ble skadd i ulykken og blir behandlet på sykehus, ifølge forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyet, et militært transportfly, forsøkte å lande på øya Jolo i Sulu-provinsen da det krasjet i Patikul søndag formiddag lokal tid. Ulykken er den verste militære flyulykken i landet på nesten 30 år.

Les også: Jobbet for Norge – nå frykter han for livet

– Etterforskningslaget har allerede ankommet området. Vi er fast bestemt på å finne ut hva som faktisk skjedde i denne tragiske hendelsen, sa generalmajor Edgard Arevalo, som er talsmann for det filippinske forsvaret.

Mange av dem som var om bord, var unge menn som nylig avsluttet sin første opplæring i forsvaret. Arbeidet med å identifisere de omkomne er i gang. Brorparten av dem har fått betydelige brannskader, og arbeidet er vanskelig, ifølge Arevalo.

Flyet var av typen Lockheed C-130 Hercules. Soldatene om bord var på vei til Jolo for å bidra i kampen mot jihadistgruppa Abu Sayyaf, som har sterk tilstedeværelse i området.

Gruppa anklages for å stå bak flere av landets verste bombeangrep og kidnappinger.

Les også: Afghanske soldater flykter til Tadsjikistan

Powered by Labrador CMS