Nyheter

STENGER LUFTROM: Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i forbindelse med et møte i NATOs hovedkvarter i Brussel 6.april.

Tyrkia stenger luftrom for russiske fly til Syria

Tyrkia stenger luftrommet sitt for alle militære og sivile fly fra Russland som transporterer soldater til Syria, opplyser den tyrkiske utenriksministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia hadde gitt Russland tillatelse til å fly gjennom tyrkisk luftrom i en periode på tre måneder fram til april, men tillatelsen er utløpt, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han legger til at han har orientert sin russiske kollega Sergej Lavrov om saken.

Tiltaket er en av de sterkeste markeringene mot Russland som Tyrkia har gjort i forbindelse med den russiske krigføringen i Ukraina.

Tyrkia har, til tross for å være et Nato-land, vanligvis et godt forhold til myndighetene i Kreml. Tyrkia har også et godt forhold til Ukraina og har forsøkt å mekle mellom partene i krigen.

Russiske myndigheter har ennå ikke kommentert saken.

Sammen med Iran har Russland vært den viktigste støttespilleren til Assad-regimet under krigen i Syria. Tyrkia har på sin side støttet den syriske opposisjonen, med unntak for de kurdiske styrkene.

Les også: Nonner åpner kloster for ukrainere på flukt

Powered by Labrador CMS