Nyheter

PORSANGMOEN: Soldater tilhørende Porsanger bataljon en vinterkveld i 2021. Bildet er et illustrasjonsbilde og ikke knyttet til smitteutbruddet.

Koronautbrudd i jegerbataljonen i Sør-Varanger

Det er et pågående smitteutbrudd i jegerbataljonen ved Garnison Sør-Varanger og Garnison Porsanger med et titalls antall smittede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldater ved avdelinger i Finnmark landforsvar er i løpet av første uken i januar bekreftet smittet med Covid 19. Soldatene er isolert i sine respektive garnisoner på Porsangmoen og Høybuktmoen/Garnisonen i Sør- Varanger (GSV), skriver Forsvaret i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ved Jegerbataljonen/GSV er det et ti talls smittede i isolasjon og nærkontakter er i karantene. Parallelt med dette løses grenseoppdraget. I Porsangmoen leir er det et mindre smitteutbrudd.

De smittede har kun lette til ingen symptomer.

Sjef i Finnmark landforsvar, oberst Tomas Beck, sier at avdelingene hans gjør det de kan for å hindre ytterligere smitte både internt og eksternt mot sivilsamfunnet.

– Viruset er tatt med til FLF i forbindelse med jule- og nyttårspermisjoner. Det er fastlagte rutiner som gjør at den fanges raskt opp. Vi fortsetter med å jobbe i kohorter internt og følger FHI sine råd og regler for smittevern slik vi alltid har gjort, sier Beck i pressemeldingen.

Les mer: Korona tvang fram nye sesjonsrutiner

De soldatene ved Jegerbataljonen/GSV som har testet positivt og som skulle dimittere neste fredag blir værende i leiren til de er friske.

– Vi gjør en del tiltak for å gjennomføre dimisjon og det vil kun være de med positiv test som ikke reiser hjem fredag neste uke, sier sjef for Jegerbataljonen/GSV, Michael Spanne Rozmara.

– Vi gjennomfører de nødvendige tiltak som gjør at vi vil opprettholde operativ evne fremover og som reduserer risikoen for spredning av smitte, forklarer han

Garnisonen håndterer sine egne i isolasjon og kommunen bistår faglig med smittesporing og test-ressurser ved behov, skriver Sør-Varanger kommune på Twitter.

Powered by Labrador CMS