Nyheter

ANKARA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fotografert 28. august 2017 foran presidentpalasset i Ankara, da han tok imot en delegasjon fra Palestina.
ANKARA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fotografert 28. august 2017 foran presidentpalasset i Ankara, da han tok imot en delegasjon fra Palestina.

Finland tar «Nato-prat» i Tyrkia

En delegasjon fra den finske regjeringen skal tirsdag møte tyrkiske myndigheter i Ankara for å diskutere Finlands Nato-søknad.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisdepartementet i Helsingfors sender tjenestemenn til Ankara der de skal treffe Kasim Cicek, utenriksansvarlig i justisdepartementet i Ankara, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Møtet skal først og fremst dreie seg om utlevering av personer i Finland som Tyrkia anklager for terrorisme.

Fra før er det kjent at Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson skal møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Noen dato er ikke klar, men Kristersson sa før helgen at han vil dra så raskt som mulig.

Les også: Norge stanser ny eksport av militærutstyr til Tyrkia

Tyrkia har stilt en rekke krav for å godkjenne Sveriges Nato-søknad. Blant annet krever landet utlevering av en rekke personer de mener er knyttet til kurdiske organisasjoner og Gülen-bevegelsen.

Kristersson har tro på at det la seg gjøre å komme fram til en løsning, slik at Tyrkia gir slipp på sin motstand mot svensk og finsk medlemskap. Han mener en personlig diskusjon med den tyrkiske presidenten vil bidra til å vise hva de nordiske landene gjør og hvordan det kan føre til framgang i prosessen.

Tyrkia og Ungarn er de to eneste Nato-landene som ennå ikke har sagt ja til Nato-søknadene fra Sverige og Finland. Ungarske myndigheter opplyste lørdag ifølge Bloomberg at en godkjenning i Budapest ventes senest i midten av desember.

Powered by Labrador CMS