Nyheter

En grensevakt går langs gjerder som markerer grensen mellom Finland og Russland, Pelkola i Imatra, 18. november, 2022.

Finland: Arbeidet med piggtrådgjerde mot Russland har startet

Gjerdet skal etter planen bli 200 kilometer langt, 3 meter høyt og med piggtråd på toppen. Tirsdag begynte arbeidet som antas å være ferdig i løpet av juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene frykter at russerne skal bruke flyktningstrømmer over grensa som et politisk virkemiddel. Det finske forsvaret har uttalt at sikkerhetssituasjonen er en helt annen etter russernes invasjon av Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tirsdag begynte arbeidet med å rydde et grenseområde for skog, ifølge en pressemelding fra den finske grensevakten, som er en militær enhet.

Arbeidet med å bygge gjerdet skal begynne i løpet av mars. De første 3 kilometerne, et prøveprosjekt, skal være ferdig i løpet av juni. Deretter kommer 70 kilometer til i løpet av de to neste årene. Hele gjerdet skal koste rundt 3,8 milliarder kroner.

Det høye piggtrådgjerdet skal erstatte dagens grensegjerde, et enkelt tregjerde som først og fremst skal hindre at husdyr krysser grensa.

Også Estland, Latvia og Polen har styrket sikkerheten ved grensa mot Russland eller planlegger å gjøre det.

Powered by Labrador CMS