Nytt om navn

NY DIREKTØR: Kenneth Ruud starteR i jobben som ny administrerende direktør ved Forsvarets forskningsinstitutt 3. januar 2022.
NY DIREKTØR: Kenneth Ruud starteR i jobben som ny administrerende direktør ved Forsvarets forskningsinstitutt 3. januar 2022.

Kenneth Ruud blir ny administrerende direktør ved Forsvarets forskningsinstitutt

Kenneth Ruud kommer fra stillingen som prorektor forskning og utvikling ved Universitet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) besluttet på styremøtet 26. august å ansette dr. philos. Kenneth Ruud som ny administrerende direktør. Han tiltrer stillingen 3. januar 2022, skriver FFI på sine nettsider.

Kenneth Ruud overtar stillingen etter Espen Skjelland som har vært konstituert som administrerende direktør siden mars 2020.

– I Kenneth Ruud får FFI en direktør som er en kjent forskningsprofil. Han er en veldig dyktig forsker og forskningsleder med et omfattende kontaktnett i norsk og internasjonal akademia, sier FFIs styreleder Aslak Tveito.

Ruud kommer fra stillingen som prorektor forskning og utvikling ved Universitet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT). Han er også nestleder ved Hylleraas-senteret, et senter for fremragende forskning drevet av Universitetet i Oslo og UiT.

FFI om 3D-printing: Fregattar kan produsere eigne reservedelar, og soldatar kan lage våpendelar i felt

– Noe av det som gjør stillingen som administrerende direktør ved FFI attraktiv for meg er den faglige profilen. Den er unik nettopp fordi forsvarsforskning er hovedformålet. Mange sentrale forskningsområder ved FFI har på ulike måter kontaktpunkter mot mine egne forskningsinteresser, om enn ikke anvendelsene av forskningen, sier Kenneth Ruud i en kommentar til FFI.

– Forskning og kompetanse blir også stadig viktigere for Forsvaret og forsvarssektoren i seg selv, og for totalforsvaret av samfunnet vårt. Det er også en viktig motivasjon for meg for denne stillingen, sier han.

Stillingen som administrerende direktør ved FFI er en åremålsstilling med varighet på seks år, med mulighet for seks nye år.

Les mer: Forsvaret og norsk næringsliv skal sammen utvikle ny teknologi

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS