Nyheter:

Anniken Huitfeldt (Ap) mener soldater i Heimevernets innsatsstyrker skal få utbetalt feriepenger for alle år i tjeneste.

Feriepengesaken: Ap ønsker å sikre utbetalingen

Anniken Huitfeldt (Ap) mener soldatene i Heimevernets innsatsstyrker bør få utbetalt alt av feriepenger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ba Forsvarsdepartementet om en tallfesting av hva det vil koste å rydde opp i denne saken og etterbetale de opptjente feriepengene. Vi mener summen er overkommelig og noe vi kan skape bredt flertall for i Stortinget i høst. Vi vil jobbe med et slikt forslag.

Det skriver leder i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget Anniken Huitfeldt i en e-post til Forsvarets forum.

Denne uka tok partileder i Rødt Bjørnar Moxnes til orde for å rydde opp i «gammel urett» og betale soldater i innsatsstyrkene feriepenger for alle år de har tjenestegjort.

– Hvis statsråden betaler ut det man faktisk skylder soldatene i Heimevernets innsatsstyrker vil ikke Stortinget stå i veien for det. Ingen ønsker å tappe andre deler av Forsvaret. Vi kan være uenige om utenlandsoppdrag og kampflykjøp, men det skal vi ikke «sause» inn her, sa Moxnes til Forsvarets forum.

110 millioner kroner

Tidligere ble det kjent at det ville koste 110 millioner kroner å betale ut feriepenger til Heimevernets innsatsstyrker tilbake til 2005, da styrkene ble opprettet.

Lars Bugge Aarset som tidligere vant fram i sitt krav om feriepenger i alle rettinstanser, er fornøyd med at politikerne nå er på glid i å betale ut feriepenger for alle år.

– Det er svært positivt at politikerne endelig ser ut til å ta til fornuft. Det er ikke sånne saker vi soldater ønsker å bruke tiden vår . Dersom saken nå får en løsning får vi omsider brukt energien på det som i hvert fall vi soldater er opptatt av; å forsvare landet, sier Aarset.

Han er likevel kritisk til at prosessen har tatt så lang tid:

– At staten bruker 15 år på å avklare en fillesak som dette står i stor kontrast til soldatene som på få timers varsel skal være klare til å løse skarpe oppdrag, fortsetter han.

Tidligere det blitt kjent at Forsvarsdepartementet nå vurderer om soldater i innsatsstyrkene skal få utbetalt feriepenger for flere enn tre år.

Forsvarets forum har vært i kontakt med Forsvarsdepartementet i forbindelse med at Arbeiderpartiet vil betale feriepenger til HVs innsatsstyrker for alle år.

Vi publiserer svaret når det kommer

Powered by Labrador CMS