Nyheter

FELTPRESTER: Kirkesamfunnene kan nå bidra med feltprester til Forsvaret på lik linje med Den norske kirke. Bildet er fra en feltgudstjeneste under Forsvarets seleksjon og opptak sommeren 2015.

Likestiller trossamfunn i Forsvaret – nå kan pinsevenner bli feltprester

Flere trossamfunn blir nå likestilt i Forsvaret. Seks kirkesamfunn signerte torsdag en samarbeidsavtale med Forsvaret om å bidra med feltprester.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Pinsebevegelsen, NLM trossamfunn, Misjonskirken, Metodistkirken, Den katolske kirke og Den norske kirke som signerte avtalen. Det vil si at kirkesamfunnene kan bidra med feltprester på lik linje med Den norske kirke, skriver Dagen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den ortodokse kirke, Human-Etisk Forbund og World Islamic Mission vil signere på et senere tidspunkt.

– Dette er et modig steg fra Forsvaret sin side for å la feltpresttjenesten gjenspeile det mangfoldet vi har i det norske samfunnet, sier leder Øystein Gjerme i Pinsebevegelsen i Norge.

Les også: Fem prester fra Forsvaret til Gjerdrum: Bisto både pårørende og soldater

Nestkommanderende i Forsvarets tros- og livssynskorps, Nils Terje Lunde, bekrefter at avtalen er et resultat av grunnlovsendringen fra 2012 som oppløste statskirkeordningen.

– Dette er en tilpasning til situasjonen etter at vi ikke lenger har en statskirke, sier han.

I 2019 åpnet Forsvaret for feltprester fra flere kirkesamfunn. Avtalen som ble signert torsdag, er en endelig formalisering av denne.

Les også: Prestene tar for mye plass i Forsvaret

Powered by Labrador CMS