Nyheter

UTAH: Dette illustrasjonsbildet fra 2015 viser en F-35 ved Hill Air Force Base i Utah.

F-35-krasj i Utah

Piloten skjøt seg ut og er transportert til et lokalt medisinsk senter for observasjon, melder luftvingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Et F-35-fly fra 388 luftving ved Hill Air Force base i den amerikanske delstaten Utah har krasjet nord for rullebanen, melder luftvingen på Twitter. Hendelsen inntraff 18.15 lokal tid onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyet er av typen F-35A Lightning II.

Piloten skjøt seg ut, ble hentet og er transportert til et lokalt medisinsk senter for observasjon, skriver luftvingen. Det står at de foreløpig ikke kjenner årsaken til at flyet krasjet og at dette skal etterforskes.

Hendelsen inntraff da piloten var på vei tilbake til flybasen etter en rutinetreningstur, opplyste oberst Craig Andrle, som leder luftvingen, under en pressekonferanse, ifølge CNN.

– Vi piloter benytter alle muligheter vi har til å begrense skadene på bakken, derfor vet jeg at piloten har gjort sitt ytterste for å unngå bygninger eller andre ting på bakken før han skjøt seg ut, sa obersten.
Bilder og video fra krasjstedet viser en stor røyksky. Krasjet startet en brann, som spredte seg over et område på mellom 30 og 40 meter, melder lokale brannmyndigheter.

Powered by Labrador CMS