Nyheter

SAMLEOBJEKT: Luftforsvaret har foreviget jagerflyet F-16 i en patch. Nå har de solgt over hundre til inntekt for Barnekreftforeningen.
SAMLEOBJEKT: Luftforsvaret har foreviget jagerflyet F-16 i en patch. Nå har de solgt over hundre til inntekt for Barnekreftforeningen.

Selger F-16-effekter til inntekt for barnekreft-saken

Jagerflyet F-16 er ute av Det norske forsvaret, men lever videre i samleobjekter som selges til inntekt for barnekreftsaken. Til helgen inviteres flyinteresserte familier til Gardermoen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Luftforsvaret har alltid støttet Barnekreftforeningen. I denne tradisjonen fant vi ut at vi kunne forsøke å gjøre noe ekstra, sier major Anders Utgård, sjefen for Luftforsvarsmuseet. Han er også sjef for Forsvarets Flysamling Gardermoen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Luftforsvarsmuseet har den siste tiden vært opptatt med å ta inn to F-16 i samlingen, ifølge en pressemelding.

Sistereis

– I den forbindelse lagde vi en «patch», eller tøymerke, som markerte siste operative flytur for F-16 i Norge, en Final Flight Patch.

150 av disse var med om bord i F-16 med halenummer 674, som i dag står på museet i Bodø.

«VIPER»: F-16 med halenummer 674 på den aller siste operative turen for Luftforsvaret.
«VIPER»: F-16 med halenummer 674 på den aller siste operative turen for Luftforsvaret.

Patcher er en stor del av Luftforsvarets kultur, for samlere og andre som er interessert i fly og luftfart. Særlig er patcher med begrenset opplag ettertraktet, sier Utgård.

– Vi visste at disse patchene ville være populære salgsartikler, og har derfor solgt 120 av disse til entusiaster og flyinteresserte i inn- og utland.

Opplevelsesdag

Utgård sier videre at Luftforsvaret bestemte at 100 kroner fra hver patch skulle gå til Barnekreftforeningen. Det er til sammen blitt 12.000 kroner.

– Da vi snakket med foreningen, ønsket de i tillegg å ta med noen av barna til flysamlingen på Gardermoen, for å få en opplevelse som kan være litt moro i hverdagen.

Førstkommende lørdag, 12. mars, kommer rundt 60 barn og 50 foreldre til Gardermoen, for å få noen timer med flymuseum og aktiviteter.

– Det blir is og pølser, aktiviteter og omvisninger, og vi satser på å få gitt noe til alle som kommer. I tillegg vil vi «overrekke» vår bittelille gave til foreningen, forteller Anders Utgård.

Powered by Labrador CMS