Nyheter

OPPGRADERT: Den nye F-16 konfigurasjonen kommer med en rekke oppgraderinger.

Kvinnelig pilot testet ny F-16

En ny versjon av jagerflyet F-16 ble nylig testet av Lockheed Martins første kvinnelige testpilot.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye og oppgraderte F-16 Viper med den avanserte Block 70-konfigurasjonen har gjennomført sin første flytur.

Den første flyturen kommer to måneder etter at det nye jagerflyet ble vist for første gang og fant, ifølge Lockheed Martin, sted 24. januar. Flyvningen ble gjennomført av selskapets egne testpiloter Dwayne «Pro» Opella og Monessa «Siren» Balzhiser, som er selskapets første kvinnelige testpilot.

Flyvningen markerer en milepæl for produsenten Lockheed Martin, da dette er første gang F-16 gjennomfører testflyvning fra deres nye produksjonsanlegg i Greenville i Sør-Carolina, skriver The Warzone.

Les også: Krigsskadde Kjetil vil til verdensrommet

Testflyvningen skal ha vart i rundt 50 minutter. Motor, flykontroll, drivstoffsystemet og grunnleggende flyveegenskaper ble testet.

AVANSERT: Den nye F-16 versjonen kommer med ny cockpit av glass og en ny multifunksjonsskjerm.

Den nye F-16 Block 70/72 konfigurasjonen inneholder blant annet en ny radartype, ny cockpit med multifunskjonsskjerm, oppdaterte datasystemer og en avansert pakke for elektronisk krigføring.

Produksjonen av F-16 ble flyttet fra Lockheed Martins fabrikker i Forth Worth i Texas, til det mindre anlegget i Greenville i 2017, fordi produksjonen av F-35 også fant sted i Forth Worth og økte raskt og ble prioritert.

Les også: Norge kan komme til å «tilhøre» nytt Nato-hovedkvarter

På denne tiden var markedet for F-16 nedadgående, men flytting av produksjonen og store forandringer i det geopolitiske bildet i verden sørget for økt interesse for den nye og oppgraderte F-16-versjoner. Per dags dato har selskapet en stående ordre på 128 jagerfly og forventer fler.

Av disse 128 F-16 Viper Block 70/72 skal 16 til Bahrain, inkludert det som ble brukt til testflyvningen.

De resterende jagerflyene skal til Slovakia, Bulgaria og Taiwan. Det er også forventet at Jordan vil komme med en bestilling. I tillegg er det noen uspesifiserte kunder, ifølge selskapet selv.

PRODUKSJON: Interessen for den nye versjonen av det gamle jagerflyet er stor og Lockheed Martin vil etter all sannsynlighet levere fly i mange år fremover.
Powered by Labrador CMS