Nyheter

EVENES: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) fortalte Stortinget onsdag at den nye flybasen på Evenes kan bli flere milliarder kroner dyrere enn planlagt. Her fra markering av at de første overvåkingsflyene P-8A Poseidon kom til Evenes i mars.

Flybasen på Evenes blir dyrere enn planlagt

Den nye kampflybasen på Evenes i Nordland blir flere milliarder kroner dyrere enn antatt, viser en rapport Forsvarsdepartementet har mottatt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Evenes skal huse Norges nye kampfly og operative overvåkingsfly, som flyttes fra Andøya. Ved å samle alt på ett sted skulle Forsvaret spare penger, men denne spareplanen står nå i fare, skriver Aftenposten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Basen kan komme til å koste opp mot 8 milliarder kroner, sa forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) i Stortingets spørretime onsdag. Det er 3 milliarder kroner mer enn kostnadsrammen på 5,2 milliarder kroner som Stortinget har lagt til grunn.

– Det er ingen hemmelighet. De høyeste tallene er opp imot 8 milliarder, men det avhenger litt av hva som skal inn i prosjektet, sa Enoksen i Stortinget.

Det nye estimatet kommer fra en gjennomgang Holte Consulting har utført for Forsvarsdepartementet. Den skal offentliggjøres før påske, ifølge Enoksen.

Kostnadssprekken kan bli enda større, skriver Aftenposten. Årsaken er et vernet våtmarksområde like ved basen.

Powered by Labrador CMS