Nyheter

STØY: Et F-35A tar av fra Evenes flystasjon under øvelsen Falcon Deploy 2021. Det skjer ikke uten lyd.

Må bygge brakker for charterturister på Evenes

Evenes lufthavn må bygge et parkeringshus og midlertidige brakker på grunn av støy fra F-35.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 6. januar ble de norske kampflyene i Nato-beredskap flyttet fra Bodø til Evenes. Støy fra de nye kampflyene F-35 gjør at Evenes lufthavn må gjennom flere endringer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Blant annet må det bygges parkeringshus, med tak og vegger, og midlertidige brakker for charterflypassasjerer, skriver avisen Fremover.

Avinor vil ha oppstillingsplasser for passasjerfly utenfor den skadelige støysonen, for å unngå å holde folk tilbake i enten terminalbygget, i fly eller i biler.

Les også: Rødt krever svar på hvorfor Norge betaler mer for kampfly enn Finland

– Det må i tillegg komme overbygde gangbruer fra terminalbygget ut til de større flyene, sier lufthanvsjef på Harstad/Narvik lufthavn Evenes Geir-Olav Skogstad til Fremover.

Ifølge avisen må det også bygges brakker.

«I dagens terminalbygg er det heller ikke plass nok til å ta imot et par hundre passasjerer fra et charterfly, og derfor skal det plasseres ut brakker til å huse dem i tilfelle de må berges unna flystøy», skriver Fremover.

Powered by Labrador CMS