Nyheter

MILITÆRØVELSE: Hviterussland har startet en stor og uforventet militærøvelse. Myndighetene understreker at øvelsen ikke utgjør en trussel mot nabolandene eller mot Europa.

Stor militærøvelse i gang i Hviterussland

Hviterussland har uventet startet en militærøvelse i stor skala. Ifølge hviterussiske myndigheter skal soldatene øve på kampberedskap.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hviterussland har så langt ikke offisielt sluttet seg til Russlands krigføring i Ukraina, men lot russiske styrker gå til angrep på nabolandet fra hviterussisk jord.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag opplyser hviterussiske myndigheter at landet har startet en stor militærøvelse, skriver Reuters.

– Det er planlagt at øvelsen vil omfatte forflytning av et betydelig antall militære kjøretøy, noe som kan føre til kødannelse på offentlige veier, uttaler det hviterussiske forsvarsdepartementet.

Myndighetene i Minsk understreker at øvelsen ikke utgjør en trussel mot nabolandene eller mot Europa.

Ukrainske myndigheter følger militærøvelsen nøye. Den ukrainske grensevakta opplyser at den ikke kan utelukke at hviterussiske styrker vil slutte seg til den russiske krigføringen.

– Vi er klare, sier talsperson Andrij Demtsjenko ifølge Sky News.

Vestlige land har innført sanksjoner mot Hviterussland som følge av støtten til Russlands krig. Hviterusslands leder, Aleksandr Lukasjenko, er en nær alliert av Vladimir Putin. Han står under press internt i landet etter at den omstridte valgseieren i 2020 ble møtt med voldsomme demonstrasjoner.

Les også: Meninger – Tre grunner til at Hviterussland hjelper Russland å føre krig mot Ukraina

Powered by Labrador CMS