Nyheter

BIDRA: EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell håper EU-land vil bidra tilstrekkelig til oppdraget i Mosambik, som de siste årene har vært rammet av utallige terrorangrep fra militante islamister i regionen.

EU skal hjelpe til med opptrening av soldater i Mosambik

EU oppretter et militæroppdrag som har som mål å trene mosambikiske styrker som kjemper for å stabilisere den gassrike og urolige Cabo Delgado-provinsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet er at EU-personell kan dele ekspertise om terrorbekjempelse og sivil beskyttelsesinnsats med Mosambik.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Siden 2017 har militante jihadister gjennomført flere brutale angrep nord i Mosambik, der over 700.000 mennesker har blitt tvunget på flukt og rundt 1,3 millioner er i akutt humanitær nød.

Oppdraget har som mål å «trene utvalgte mosambikiske enheter for å hjelpe væpnede styrker i deres innsats for å bringe sikkerhet til regionen», sa EUs utenrikssjef Josep Borrell etter et utenriksministermøte i Brussel mandag.

Les mer: Avis: Canada jobber med asyl til lokalt ansatte afghanere

Der oppfordret han også EUs medlemsland til å bidra med tilstrekkelig med ressurser og ansatte, selv om oppdraget er mindre enn det i Mali.

Hvor mange personer EU sender som del av Mosambik-oppdraget, som har fått et opprinnelig mandat på to år, skal fastsettes på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS