Nyheter:

Avril Haines blir ny etterretningssjef i USA.

USAs nye etterretningssjef først ut til å bli godkjent av Senatet

Avril Haines blir den nye presidentens etterretningssjef.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avril Haines, som er president Joe Bidens etterretningssjef, er den første av hans statsråder som er godkjent av Senatet.

Haines, som tidligere har arbeidet i CIA, blir USAs etterretningsdirektør (Director of National Intelligence - DNI) med ansvar for å samordne alle USAs 18 etterretningstjenester, inkludert CIA. Hun blir den første kvinnen i stillingen.

Hvor mange som er ansatt innen USAs etterretning er ikke kjent, men for ti år siden anslo Washington Post at det dreide seg om drøyt 850.000.

Haines, som er jurist, spilte en viktig rolle da Barack Obama trappet opp bruken av droner i likvidering av påståtte terrorister i en rekke land, noe menneskerettsorganisasjoner hevder var brudd på internasjonal lov.

Haines' kandidatur hadde bred støtte i Senatet. 84 senatorer stemte for, mens 10 stemte imot.

Biden og Senatet startet arbeidet med å godkjenne de nye statsrådene og andre sjefer kort etter at Biden var innsatt som president onsdag.

Høringen for Bidens utenriksminister Antony Blinken, er blant dem som er i gang.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Haines ble sjef for National Intelligence Agency (NSA). Det er feil. Det riktige er at hun blir etterretningsdirektør. Mer presist Director of National Intelligence - DNI. Dette ble rettet 21.01.2021 klokken 10:32.

Powered by Labrador CMS