Nyheter:

Disse ønsker å bli ny sjef for Forsvarsstaben

To generalmajorer og en kontreadmiral har søkt stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag er det generalløytnant Erik Gustavson som er sjef Forsvarsstaben og nestkommanderende i Forsvaret.

Den nye sjefen skal være på plass i slutten av august, ifølge oberstløytnant Frank Sølvsberg i Forsvarsdepartementet. 

Tre personer har søkt om å overta jobben. Det er generalmajor Odd-Harald Hagen, generalmajor Yngve Odlo og kontreadmiral Elisabeth Natvig.

– INTERESSANT JOBB

– Det er særdeles interessant jobb hvor du får mulighet til å implementere den besluttede forsvarsstrukturen.

Det sier generalmajor Odd-Harald Hagen (52). Han er sjef i avdelingen for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet (FD IV). Han mener stillingen som sjef forsvarsstaben er en stor utfordring i forbindelsen med endringene Forsvaret står overfor.

– Å støtte forsvarssjefen i denne prosessen er en jobb jeg gjerne tar.

Hagen har blant annet utenlandsk stabsskole fra Sverige, høyere offisersutdanning fra sjefskurset ved Forsvarets høgskole samt utdanning fra Royal College of Defence Studies i London, hvor han fullførte Master of Science. 

– GODT KVALIFISERT

Generalmajor Yngve Odlo (56) er i dag sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben.

– Jeg føler meg godt kvalifisert for jobben etter tre år i Forsvarsstaben til nå. Med tre kandidater til jobben, mener jeg man har et godt grunnlag til å finne en god kandidat, sier Odlo.

Odlo startet sin karriere i Forsvaret i 1981 med å gå Befalsskolen for kavaleriet og har sin den gang blant annet vært sjef for Brigade Nord-Norge, stabssjef for Regional Command North for ISAF i Afghanistan og sjef for Operasjonsstaben ved Forsvaret operative hovedkvarter før han tiltrådte i dagens stilling i 2015.

Odlo har blant annet utdannelse fra US Army War College i USA.

VARIERT TJENESTERFARING

Elisabeth Natvig (58) har siden 2012 vært sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben. Natvig ble i 2002 Norges første kvinnelige flaggkommandør. I forbindelse med utnevnelsen til avdelingssjef i Forsvarsdepartementet i 2012 ble hun utnevnt til kontreadmiral. Hun var sjef i avdelingen for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging. 

Natvig har tjenestegjort i Sjøforsvaret siden 1980, og hun har blant annet befalskurs ved KNM Tordenskjold. Hun har sivil ingeniørutdannelse fra Østfold ingeniørhøgskole og Trondheim ingeniørhøgskole. Den militære utdannelsen omfatter Sjøforsvarets stabsskole I, Forsvarets stabskole II og totalforsvarskurset ved Forsvarets høgskole. Hun har vært sjef for Forsvarets kompetansesenter for kommando- og kontrollinformasjonssystemer og har vært stabssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon. 

Det har så langt ikke lyktes Forsvarets forum å få en kommentar fra Natvig om hvorfor hun søker jobben som sjef for Forsvarsstaben.

Powered by Labrador CMS