Nyheter

SKOGBRANN: Brannmannskaper og et helikopter kjemper mot flammene nær landsbyen Temnica i Karst-regionen i Slovenia. Bildet er datert 22. juli 2022.
SKOGBRANN: Brannmannskaper og et helikopter kjemper mot flammene nær landsbyen Temnica i Karst-regionen i Slovenia. Bildet er datert 22. juli 2022.

Skogbrann utløser bomber fra 1.verdenskrig

I Slovenia kjemper brannmenn mot flammene. For 100 år siden var området slagmark under 1. verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– På grunn av den udetonerte ammunisjonen kan ikke brannslukkingsenheter trenge inn i selve brannen, men bare slukke fra siden. Dette er grunnen til at brannen også bekjempes intensivt fra luften, sier den slovenske forsvarsministeren Marjan Šarec.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Skogbrannen, som har spredt seg utover et område på nesten 20 kvadratkilometer i Karst-regionen, utløste 22. juli en bombe fra 1. verdenskrig som lå under bakken.

Det melder Vice.

Splinter fra bomben skal ha svirret forbi noen brannmenn som var i nærheten. Ingen ble skadet, opplyser lokale medier.

Les også: Militærfly settes inn mot skogbrann flere steder

Tolv slag under 1. verdenskrig fant sted på området som nå står i flammer. 200.000 mennesker mistet livet og store mengder eksplosiver ble brukt.

Šarec forteller at det er krevende for de tusen brannmannskapene og deler av det slovenske militæret å slukke brannen på den gamle slagmarken.

Ifølge Task & Purpose har udetonert ammunisjon fra både 1.- og 2. verdenskrig blitt et stort problem i Europa. Bare under 2. verdenskrig slapp Royal Air Force og U.S. Army Air Force 2.7 millioner tonn bomber over Europa.

Skogbrannene som har herjet i Europa de siste ukene, har allerede ødelagt større områder enn det som gikk tapt i branner i hele 2021.

Powered by Labrador CMS