Nyheter

ØNSKER Å RYDDE OPP: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen erkjenner i et intervju med Alltinget at Forsvaret ikke har gjort en god nok jobb «med å ta vare på alle».

1 av 3 tror ikke Forsvaret klarer å rydde opp i MOST-sakene

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Opinion. Kun halvparten har tillit til at Forsvaret klarer å gjennomføre opprydningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I undersøkelsen har analysebyrået Opinion spurt 999 personer personer over 18 år, i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

51 prosent svarer at de har tillit til at Forsvaret vil klare å rydde opp i situasjonen og forberede forholdene. 13 prosent svarer at de ikke vet. Det skriver Alltinget.

Det betyr at én av tre, 36 prosent, ikke har tillit til at Forsvaret vil klare å rydde opp i sakene som gjelder mobbing og seksuell trakassering.

– Forsvaret har erkjent at vi har hatt for uklare rutiner og lav kompetanse, noe som har medført kritikk for håndteringen av flere saker, sier Kristoffersen til Alltinget.

Tallene viser at tilliten er høyere blant Arbeiderpartiet- og Høyre-velgere enn hos andre. Den er lavest blant dem som stemmer Rødt og SV.

Les også: HV-sjefen er blitt MOST-general.

Til Forsvarets forum har forsvarssjefen tidligere omtalt MOST-situasjonen i Forsvaret som en «krise».

– Vi står i en krise. En krise for den enkelte som har opplevd mobbing og trakassering. En krise fordi vi har folk i egne rekker som ikke etterlever våre verdier. Og en krise fordi den tilliten vi i Forsvaret er helt avhengig av settes på prøve, både internt og eksternt. Nå er det nok, skrev Kristoffersen i et debattinnlegg i september i fjor.

Powered by Labrador CMS