Nyheter

HISTORISK: General Eirik Kristoffersen deltok i Pride-paraden i Oslo sentrum lørdag, som første norske forsvarssjef noensinne. Bak til venstre sjefen for Forsvarsstaben, Elisabeth Natvig, og til høyre forsvarssjefens kommunikasjonssjef Eystein Kvarving.

For første gang deltok en forsvarssjef i Pride-paraden

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen deltok lørdag i Pride-paraden i Oslo, som første forsvarssjef noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tenker ikke så mye på at jeg er den første forsvarssjefen som deltar i paraden, men det er viktig at Forsvaret anerkjenner mangfoldet bak uniformen. Så når jeg fikk spørsmål om å stille, så var jeg ikke i tvil om jeg skulle si ja, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen til NTB.

Lørdag gikk den årlige Pride-paraden av stabelen i Oslo, som en del av festivalen Oslo Pride som skal feire kjærlighet og mangfold. Paraden ble i år på grunn av koronarestriksjonene mindre enn tidligere år.

Viktige verdier for Forsvaret

– Vi er fem stykk fra Forsvaret her i dag, men hadde det ikke vært for pandemien, så er jeg sikker på at vi hadde vært titalls, kanskje hundretalls, flere, sa Kristoffersen.

Han understrekte at mange av de verdiene som ligger bak Pride, også er viktige for Forsvaret, hvor folk skal være velkommen uavhengig av bakgrunn, tro, legning eller etnisitet.

Mange gode tilbakemeldinger

PARADE: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Elisabeth Natvig hilste på Pride-deltakere langs Karl Johan.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som er glad for at jeg stiller. Det er fremdeles mange skeive som ikke føler at de lever i frihet, og kvier seg for å stå fram med legningen sin.

Men forsvarssjefen har også fått negative tilbakemeldinger på at han velger å delta i Pride-paraden.

– Det er noen som mener at Forsvaret ikke har noe her å gjøre. Det respekterer jeg, og det skal ikke være noe press på noen i Forsvaret om å stille. Men jeg ønsket det, og derfor er jeg her i dag, sa Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS