Nyheter:

AVSLAG: Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Frode Berg (bildet) får lese den graderte EOS-rapporten om Frode Berg-saken.
AVSLAG: Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Frode Berg (bildet) får lese den graderte EOS-rapporten om Frode Berg-saken.

Frode Berg får ikke tilgang til EOS-rapport om egen sak

Forsvarsministeren har avslått anmodningen om at Berg får lese den graderte rapporten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev til Stortinget viser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til at Berg ikke er sikkerhetsklarert, og at han derfor ikke kan gis tilgang til høygradert informasjon, skriver VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rapporten er hemmeligstemplet i sin helhet av Forsvarsdepartementet.

I starten av måneden ba spiondømte Frode Berg Stortinget om å offentliggjøre så mye som mulig av EOS-utvalgets rapport om etterretningsoperasjonen i Russland.

Les også: Full skjæring mellom UD og E-tjenesten da Frode Berg skulle hjem

– Det er mitt håp at den nyoppnevnte stortingskomiteen bidrar til at både jeg og andre får maksimalt innsyn i rapporten, skrev Berg i brevet.

Den pensjonerte grenseinspektøren ble arrestert av russisk sikkerhetspoliti i desember 2017. Han ble anklaget og dømt til 14 års fengsel for spionasje og tilbrakte nesten to år i fengsel før han ble benådet i november 2019.

Powered by Labrador CMS