Nyheter

DOBLER: Det tyrkiske droneselskapet Baykar dobler produksjonen i 2023. Her viser det litauiske luftforsvaret frem en TB2 som skal doneres til Ukraina.

Tyrkisk droneselskap dobler produksjonen i 2023

Selskapet Baykar skal i løpet av 2023 doble produksjonen av droner. Baykars modell TB2 blir blant annet brukt av det Ukrainske forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Droneselskapet planlegger å produsere 500 droner av typen Bayraktar TB2 og 40 av den nye modellen Akinci i 2023, skriver nyhetsbyrået Bloomberg. Selskapet har til dags dato produsert henholdsvis 400 og 20 av disse dronene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dronene Baykar produserer har blitt brukt i flere konflikter, blant annet i blir dronene brukt i Ukrainas krig mot Russland. Baykar sier de eksporterer droner til 24 land, per 22. august, uten å identifisere dem.

Les også: India har sjøsatt sitt første hjemmebygde hangarskip

«Planene vil akselerere spredningen av teknologi, som tidligere var forbeholdt de mer etablerte våpenprodusentene som USA og vil være med å øke eksporttallene til Tyrkia», skriver Bloomberg.

En av Baykars kunder er Ukraina, som bruker TB2 i kampen mot den russiske invasjonen av landet.

Powered by Labrador CMS